Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія запрошує педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти на підвищення кваліфікації

01.07.2021

Національний університет “Острозька академія” відповідно до наказу МОН (№81-л від 01.07.2021р.) отримав ліцензію на провадження освітньої діяльності у сфері післядипломної освіти для осіб з вищою освітою з підвищення кваліфікації за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки у галузі знань 01 Освіта/Педагогіка.

Як розповіла керівниця наукового відділу, відповідальна за процеси ліцензування та акредитації НаУОА Ольга Кривицька, раніше підвищення кваліфікації вчителів закладів загальної середньої освіти відбувалося на базі інститутів післядипломної освіти. Утім завдяки Постанові №800 Кабінету Міністрів України педагогічні працівники мають право самостійно обирати базу для підвищення кваліфікації. Згідно з цією постановою базою для підвищення кваліфікації можуть бути як спеціалізовані установи, так і заклади вищої освіти, які мають відповідну ліцензію на здійснення таких видів послуг.

“Тепер Національний університет “Острозька академія” може надавати послуги з підвищення кваліфікації для різних вчителів — істориків, українських та іноземних філологів, інформатиків, математиків, релігієзнавців. Також є окремі програми з академічної доброчесності, якості освіти, освітнього менеджменту. Для нас це чудова можливість поділитися з педагогами передовим досвідом, який вони можуть використати у підготовці здобувачів середньої освіти — наших абітурієнтів. Як на мене, то якість випускника школи безпосередньо залежить від якості педагогічного складу. Тому щиро раді будемо бачити вчителів у нашому університеті”,

зазначила Ольга Кривицька.

“Острозька академія - це традиція, що творить майбутнє, унікальний заклад вищої освіти, який надає якісні освітні послуги не лише студентам, а й вчителям закладів загальної середньої освіти, викладачам закладів вищої освіти, представникам територіальних громад, органів державної влади тощо. Ми маємо позитивний досвід якісної колаборації освіти, науки, бізнесу і влади під час реалізації дослідницько-краєзнавчих проєктів, наукових тренінгів, семінарів, конференцій, круглих столів, дискусій, майстер-класів та інше. А від сьогодні ми можемо поділитися своїми напрацюваннями з керівним складом й педагогічним колективом закладів загальної середньої освіти Рівненської та суміжних областей під час підвищення їхньої кваліфікації. Острозька академія - це якість освіти крізь досвід століть. Шановні педагоги! Давайте вдосконалюватися разом!”,

додала помічниця ректора з освітнього менеджменту Юлія Харчук.