Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Інтелектуальний подарунок від Ігоря Дідковського

31.12.2020

Меценат та філософ Ігор Дідковський до новорічно-різдвяних свят подарував кожному викладачеві Національного університету «Острозька академія» книгу братів Капранових «Мальована історія Незалежності України».

«Незалежність не впала з неба – державницька традиція живе на наших землях зі скіфських часів і фактично не переривалася до 1991-го. Короткий і зрозумілий виклад подій минулого разом із мальованими історіями дозволить читачам легко зорієнтуватися у такому складному питанні, як походження Української держави та боротьба за її встановлення, а пантеон героїв дасть приклад для наслідування. Це – книжка для дорослих і дітей, для батьків, які хочуть, щоб їхні нащадки виросли українцями. Люди споконвіку цікавилися минулим. Монах Нестор, наприклад, вивчав записи своїх попередників і писав «Повість минулих літ», а архимандрит Петро Могила розкопував руїни Десятинної церкви. Історія та археологія завжди ідуть поруч, даруючи нам знання про те, як і навіщо жили наші предки, за що боролися, про що мріяли. І допомагають знайти відповідь на питання – навіщо ми є на цій землі. Бо сучасне виростає з минулого. Так само, як і ми продовжимо своє життя у наступних поколіннях. Історія – це не набір фактів і дат. Це безперервний процес, який не зупиняється ані на мить. Той, хто розуміє його, зможе зробити вірний вибір сьогодні. Саме для цього, спираючись на праці гігантів української історії, археології та етнографії, ми вибудували цей єдиний ланцюг подій минулого, що врешті призвели до появи на мапі світу незалежної держави із назвою Україна. Нашої Батьківщини», – йдеться в анотації до книги.

Нагадаємо, що у вересні цього року з ініціативи Ігоря Дідковського у Національному університеті «Острозька академія» відкрився Науково-практичний центр інноваційних та неінвазивних технологій і профілактичної медицини в громадському здоров’ї.

Щиро дякуємо Вам, Ігоре Миколайовичу, за інтелектуальний подарунок та бажаємо міцного здоров’я, радості, невичерпних джерел енергії, здійснення всіх мрій і Божого благословення.

Дорогі викладачі, щоб отримати книгу братів Капранових «Мальована історія Незалежності України», зверніться, будь ласка, до заступника декана з навчально-виховної роботи свого факультету.

З Новим роком та Різдвом Христовим!