Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Відкриття Науково-практичного центру та перша урочиста лекція академічного року 2020-2021

31.08.2020

У Національному університеті «Острозька академія» 31 серпня 2020 року відбулося відкриття «Науково-практичного центру інноваційних та неінвазивних технологій і профілактичної медицини  в громадському здоров’ї».

Центр створено при кафедрі громадського здоров’я НаУОА в рамках впровадження Національної ініціативи «Україна здорова». Мета якої – забезпечення навчального, реабілітаційно-діагностичного процесу, підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації науково-педагогічних кадрів та проведення і впровадження у практику охорони здоров`я результатів наукових досліджень.

«Ми маємо стати рушійною силою впровадження культури максимізації можливостей власного організму, використання нанотехнологій у повсякденному житті, створенні дієвої моделі здоров’я в усіх його проявах. Також головною ціллю є запровадити новий якісний підхід в розумінні людських можливостей та забезпеченні їх потреб», – розповідають засновники центру. 

Заснування центру має стати першим кроком до реалізації нової кафедри «Філософії Майбуття» на базі НаУ «Острозька академія», яка передбачає забезпечення науково-практичної бази недавно створеного Курсу для молодих  дослідників та дослідниць. 

В рамках Курсу буде вивчено наступні дисципліни: неінвазивна діагностика та гемосканування; органічне сільське господарство; промислова мікробіологія; фортифікація продуктів широкого вжитку мікроелементами; створення карти мікроелементних статусів в регіоні; моделювання епідемілогічних станів країн та регіонів; скринінг; біохакінг; конструювання індивідуальних нанопрепаратів під потреби біологічного організму; філософія неоренесансу третього тисячоліття; неполітичне державотворення; створення дата-центрів «Здоров‘я громадян» регіонів та країн.

«Національний університет «Острозька академія» як осередок майбутньої еліти України став закономірним учасником очевидних процесів актуалізації отримання практичних, сучасних знань та навичок в процесі навчання для створення нового нано-суспільства. Науково-практичний центр інноваційних та неінвазивних технологій і профілактичної медицини  в громадському здоров’ї» використовуватиметься, як майданчик для практичної імплементації отриманих надбань», – додають засновники Центру. 

Центр оснащено двома унікальними приладами: електроімпедансним мамографом та неінвазивним аналізатором крові, які є унікальними розробками приватного українського Науково-дослідного інституту «Nano Sapiens».

До урочистого відкриття Науково-практичного центру інноваційних та неінвазивних технологій і профілактичної медицини  в громадському здоров’ї долучився меценат Острозької академії, філософ, фундатор Науково-дослідного інституту «Nano Sapiens» Ігор Дідковський, який  прочитав першу урочисту лекцію академічного року 2020-2021. Лекцію транслювали он-лайн. Тема лекції: «Від Трипільської культури до нано-технологій 3-го тисячоліття».

Упродовж двох годин було обговорено головні ідеї засад  розвитку української менталітету, духовності та пробудження національної свідомості в цілому. Ключова думка, яку передав спікер полягала у прийнятті відповідальності за покращення життя у власній країні. Суспільний стан залежить від кожного із нас, тому починати треба із самого себе. Ігор Дідковський наголошує, що наразі нам необхідно працювати над збагаченням культурної спадщини та наукових здобутків українців. Саме тому, в Національному університеті «Острозька академія» невдовзі усі охочі студенти матимуть змогу навчатися на новій унікальній кафедрі «Філософії Майбуття», яка покликана формувати свідомих рушіїв українського розвитку.