Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Стипендійна програма Романа Куриса для учасників АТО/ООС та їхніх дітей - студентів спеціальності 081 «Право» Національного університету «Острозька академія»

28.12.2020

За результатами конкурсного відбору серед студентів спеціальності  081 «Право» у Навчально-науковому інституті права ім. І. Малиновського Національного університету «Острозька академія», які брали безпосередню участь в АТО й ООС, та їхніх дітей, визначено переможців стипендійної програми Романа Куриса.

«Острозька академія — це найкраще місце для навчання, розвитку та самовдосконалення, це — справжній освітньо-культурний центр. Тут розкриваються таланти, відчувається прагнення до знань, а у майбутньому — визнання. Я вирішив підтримувати військових та їхніх дітей на шляху до здобуття нових знань, адже завдяки їм українці сьогодні мають можливість навчатись, розвиватись та працювати. Час не стоїть на місці, кожен з військовослужбовців також повинен реалізувати себе, продовжувати важливу місію оборони не лише територіально але й науково. Дякую рідній Альма-матер, що підтримала мою ініціативу і дала можливість не на словах, а на ділі вкотре підтвердити моє життєве кредо: «Щоб здивуватися потрібна мить, а щоб зробити дивовижну річ, потрібні роки терпіння і наполеглива праця». Давайте напередодні новорічно-різдвяних свят робити людей щасливішими разом — зазначає ініціатор та засновник програми, випускник спеціальності «Право» другого (магістерського) рівня вищої освіти Національного університету «Острозька академія» Роман Курис.

Стипендію на здобуття вищої освіти у розмірі 20 100 грн. отримали студенти 3 курсу денної форми навчання:

Бонковський Сергій Євгенійович – учасник бойових дій.

Невзоров Євгеній Сергійович – дитина учасника бойових дій.

Зауважимо, що це не перша ініціатива випускників Острозької академії. Іменною стипендією за успіхи у навчанні випускник економічного факультету Сергій Оношко нагородив десятьох студентів  Національного університету "Острозька академія".

Це хороша ініціатива, яка вкотре демонструє високий рівень соціальної свідомості випускників Національного університету «Острозька академія». Дякую, пану Роману, за підтримку студентів. Упевнений, що в Острозькій академії потужний зв'язок поколінь, адже випускники університету, досягнувши бажаних кар’єрних висот, радо допомагають студентам і мотивують їх власним прикладом. – коментує ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник.

До слова, цьогоріч з нагоди 20 річчя з часу першого випуску спеціалістів Острозької академії  випускники вручили ґрант, який передбачає повне та часткове покриття річної вартості навчання для 5 студентів університету.

Переможці виконали всі умови конкурсу: успішний вступ у 2020 році на бакалаврську освітньо-професійну програму «Право»; статус учасника бойових дій або дитини учасника бойових дій, що підтверджено відповідними документами; військова служба в минулому або станом на тепер у військових частинах, що перебувають у підпорядкуванні оперативного командування «Захід». На жаль, Міністерством освіти і науки України запити університету щодо виділення додаткових місць державного замовлення на реалізацію права студентів пільгових категорій на здобуття вищої освіти за бюджетні кошти відхилено у зв'язку з відсутністю вакантних місць.– зауважує Юлія Харчук, помічник ректора з освітнього менеджменту.

Стипендіат Сергій Бонковський коментує:

Із соціальних мереж дізнався про співпрацю Острозької академії з оперативним командуванням «Захід» і вирішив продовжити здобуття юридичної освіти за державні кошти, маючи диплом молодшого спеціаліста. Однак, на превелике моє розчарування, держава не виконує своїх обіцянок щодо УБД. Щиро дякую, Романові Сергійовичу, за підтримку учасників АТО. Ви робите дуже добру справу.

Для мене ця стипендія дуже важлива. Мій тато вже кілька років поспіль на передовій. Хочу від щирого серця подякувати Вам, пане Романе, за надану фінансову допомогу. Приємно усвідомлювати, що є небайдужі люди, які завжди можуть допомогти. – поділився враженнями стипендіат Євгеній Невзоров.