Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Тренінги в рамках програми «Creative Spark» відбулися в Острозькій академії

27.02.2020

24 - 27 лютого 2020 року в Національному університеті «Острозька академія» відбувся цикл тренінгів в рамках програми «Creative Spark», що реалізується за підтримки Британської ради в Україні. Програма спрямована на розвиток підприємницьких навичок у студентів, молодих підприємців та викладачів. У межах проекту здійснюється навчання стартаперів та підприємців за методикою акселератора Big idea Кінгстонського університету (Лондон, Об’єднане королівство). Участь в проекті беруть близько 100 студентів, викладачів та працівників НаУОА, які мають змогу познайомитися із основами творення стартапів.

«Вміти втілювати свою ідею в стартап і потім комерціалізувати його є надзвичайно важливим вмінням в сучасному світі. Ми можемо спостерігати, як активно творяться навколо нас інновації. А відтак, ми маємо також вміти „ловити цю хвилю”. Саме тому Острозька академія стала партнером в реалізації програми Creative Spark. І ми дуже вдячні тренерам, які працюють із нашими студентами, викладачами та працівниками, ділячись досвідом творення стартапів та розповідаючи про можливості започаткування власної справи», зазначив проректор з науково-педагогічної роботи НаУОА, професор Дмитро Шевчук. 

Під кінець лютого в стінах НаУОА відбувався етап проекту, який проходив у форматі Boot camp. Під час занять учасники мали змогу познайомитися із найбільш вдалими кейсами, а також спробувати представити власні оригінальні рішення проблем зі сфери підприємництва. Завдання тренінгів є надання учасникам програми практичних інструментів перетворення власної ідеї в прибутковий стартап. Далі окремий учасник або команда матимуть можливість представити свої стартами на національному конкурсі Enterprise Pitch Competition у Tech StartUp School Львівської політехніки за участі партнерів із Кінгстонського університету (Лондон). Переможці національного конкурсу зможуть представити свої проекти в Британії на міжнародному конкурсі стартапів в Оксфорді.

«Тренінги за проектом Creative Spark є не тільки курсом щодо розвитку стартапів, але і містять 12 кейсів та 5 практичних вправ для освоєння інструментарію роботи зі стартапами. Під час цих вправ учасник має застосувати креативне мислення і генерувати ідеї щодо вирішення проблем стартапу чи створення креативного маркетингу для свої ідеї. Переконався, що студенти, викладачі та працівники вашого університету мають високий рівень креативності та можуть генерувати цікаві ідеї. Взяти хоча інноваційні ідеї креативної кав’ярні, які вони презентували в ході тренінгу. Під час візиту я мав змогу не тільки відчути і почути глибину історії Острозької академії, а також попрацювати з творчими студентами, вірю, що вони зможуть запропонувати актуальні стартап ідеї та розробити на їх основі власний підприємницький проект. Я, як тренер, та програма Creative Spark їм всіляко в цьому допоможемо!», зазначив тренер програми Олег Дума. 

Участь в реалізації міжнародногопроекту Creative Spark від Британської ради Острозька академія бере спільно з Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка».