Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії стартувала Школа ораторської майстерності

27.02.2020

У Національному університеті “Острозька академія” 27 лютого відкрилася Школа ораторської майстерності з ініціативи студента спеціальності “Політологія” Віталія Войцеховського. Для проведення занять до Школи планують запрошувати професійних лекторів та промовців. Також будуть використовувати безліч практичних кейсів для поліпшення ораторських навичок студентів університету.

«Я вважаю, що головною прерогативою усіх успішних та відомих людей є наявність ораторських навичок. Саме комунікаційна складова допомагає ставати лідером. Школа ораторської майстерності покликана допомоги студентам вдало реалізуватись у майбутньому та успішно презентувати себе перед роботодавцем чи колегами. Ми плануємо переймати досвід з різних інших ораторських шкіл, навчатися прикладу сучасних спікерів та проводити багато практики. Цим самим, ми розглянемо весь спектр формування кожного учасника Школи як оратора», - розповів засновник Школи ораторського мистецтва Віталій Войцеховський.

Учасниками Школи ораторської майстерності можуть стати всі охочі студенти Острозької академії. Заняття відбуватимуться у неформальній атмосфері два рази на тиждень безкоштовно. Найактивніші слухачі отримають спеціальний сертифікат.

«Я з цікавістю спостерігав за процесом створення Школи. Приємно те, що Віталій впевнено реалізовував поставлену ціль покращувати ораторські навички студентів Академії. Гадаю, це позитивно вплине на їх подальшу реалізацію себе в університеті та поза ним. З боку адміністрації я можу гарантувати, що ми будемо сприяти організаці цих заходів.Тому що в Острозькій академії цінуються такі студентські ініціативи”, — зауважив проректор Дмитро Шевчук.

Перше заняття, на тему «Базові навички оратора», відбулося 28 лютого за участю спікерів київської Школи ораторської майстерності Максима Ющенка та Михайла Гнилоскуренка.

«Публічні виступи - це не від’ємна складова кожної людини. Наша місія – зробити кожен такий виступ професійним. Сьогодні нам вдалося показати студентам як покращити своє мовлення та побороти страх перед аудиторією. Навички правильної підготовки себе та свого спічу, впевнена презентація – це те, на чому базується ораторське мистецтво», - прокоментували спікери заходу Максим Ющенко та Михайло Гнилоскуренко.

За словами експертки з риторики, доцентки Національного університету “Острозька академія” Юлії Маслової, ще з давніх часів вважалося, що людина, яка вміє висловити свою думку, переконувати авдиторію, є успішною і має лідерські якості. Актуальним це залишається і сьогодні.

“Арістотель говорив про чотири кити риторики, зокрема логос, який відповідає за логічну зв'язність промови, пафос — за емоційну складову, щирість ритора, етос — за моральні цінності промовця і топос — за правильне розуміння виступу. Сподіваюся, що під час цієї Школи, ви успішно опануєте базові складові ораторського мистецтва”, — зазначила під час відкриття Юлія Маслова.