Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії вшанували пам’ять благовірного князя Костянтина Острозького

26.02.2020

У Національному університеті «Острозька академія» 26 лютого відбувся урочистий молебень з нагоди вшанування пам’яті святого благовірного князя Костянтина Острозького (1608). 

У викладацько-студентському храмі преподобного Федора Острозького прихожани разом помолилися за славну особистість засновника Острозької академії, натхненника та організатора перекладу Острозької Біблії. 

«Народився князь в 1527 році, у хрещені був названим Василь, але на честь славного свого батька Костянтина, отримав ще й друге ім’я. Упродовж всього життя найбільше князь цікавився двома речами: церковними та освітніми. На своїх землях Костянтин Острозький збудував 20 монастирів, 600 церков та постійно їх доглядав. Постійно дбав про те, щоб церкви мали належне освітнє духовенство. Через це, почав закладати школи по різних містах, у тому числі й в Острозі – найпершу вищу школу, яка нині має величезне значення для історії та культури України», - розповідає настоятель храму Василь Жуковський

На Помісному соборі 2008  року Українська православна церква канонізувала князя Василя-Костянтина як благовірного з іменем Костянтин Острозький за великі заслуги перед церквою та народом. 

Також з нагоди відзначення дня народження засновника Академії В.К. Острозького музей історії НаУ ОА запрошує на авторську екскурсію від волонтерів музею «Славний на всі часи чоловік князь Василь Костянтин Острозький» 29 лютого о 16:00 в Центральному корпусі університету

«Ми розповімо вам про засновника Острозької академії: як проходило його дитинство, які були вподобання Острозького, його самоідентифікація, обставини особистого життя, кар’єра. Проживемо із ним його життя та відкриємо для себе цього неперсічного героя української нації» - зазначають організатори екскурсії. 

Екскурсію можна відвідати лише за попередньою реєстрацією за телефоном: 097-660-12-80.

До слова, напередодні Великого посту, у храмі преподобного Федора Острозького започатковано читання Острозької Біблії, яку планують поступово прочитати разом з прихожанами за період Великого посту.