Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академій прочитали лекції про екологічну та соціальну стабільність

25.11.2020

Цьогорічні карантинні обмеження не стали на заваді Полу Бродовею, канадському волонтеру кафедри міжнародної мовної комунікації, продовжити свою щорічну традицію і представити курс презентацій студентам Національного університету «Острозька академія». Завдяки онлайн технологіям, зокрема платформі google meet, вдалося подолати кордони та збудувати міст між Канадою та Україною для того, щоб студенти впродовж листопада й грудня отримали нагоду прослухати серію доповідей англійською мовою, поспілкуватися з носієм мови та поглибити свої знання. Тим паче, тема Developing Comprehensive Mindset for Achieving Sustainability, запропонована паном Бродовеєм, надзвичайно актуальна, адже стосується проблеми взаємозв’язку між формуванням всебічно розвиненої особистості та стійким розвитком суспільства. У своїх доповідях доповідач наголошує на невід’ємному праві кожної особистості проживати своє життя повноцінно і щасливо та необхідності формувати спільне розуміння шляхів для досягнення стійкого розвитку, що ґрунтується на екологічній свідомості, соціальному та економічному добробуті.

«Уже не вперше відвідую лекції пана Бродовея і завжди слухаю їх із цікавістю, оскільки він порушує надзвичайно важливі та актуальні теми. Окрім того, це допомагає значно покращити словниковий запас новими актуальними словами і виразами. Також хочу зазначити, що безпосереднє спілкування з носієм мови - це один із найкращих способів розширити горизонти своїх знань» - зазначає Ольга Карпук, студентка четвертого курсу економічного факультету.

Зоряна Любас, студентка третього курсу відзначає:

«Лекції пана Пола надзвичайно цікаві та порушують важливі теми. Окрім того, що такі лекції відбуваються англійською мовою, вони ще й підкріплені презентаціями. І це дуже зручно, адже потім можна вивчити їх детальніше. Вдячна «Острозькій академії» за таку можливість».

Доповідач, пан Бродовей, вважає, що обрана ним тема допомагає краще зрозуміти як подолати проблеими, що стоять на шляху досягнення екологічної і соціальної стабільності:

«Для мене це був цінний досвід, по-перше, тому що дозволив ще глибше дослідити проблематику, по-друге, тому що було приємно отримати схвальні відгуки від студентів. Я даю презентації студентам «Острозької академії» впродовж уже багатьох років і дуже ціную високі стандарти, які встановлює університет для своїх студентів і вражений тим як студенти та викладачі разом співпрацюють для досягнення спільної мети. Я щиро бажаю «Острозькій академії» подальшого процвітання!»