Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії школярів навчали підприємництву

24.12.2020

24 грудня відбулася Школа молодіжного підприємництва в Національному університеті “Острозька академія”. Школярі 10-11 класів та студенти університету у форматі коротких тренінгів та презентацій мали змогу отримати інструментарій та практичні кроки для створення власного стартапу. Модератор зустрічі - Юлія Харчук, доцент кафедри фінансів, обліку та аудиту, помічник ректора з освітнього менеджменту.

З вітальним словом до учасників звернулася декан економічного факультету Людмила Козак:

“Можливо, ви думаєте, що підприємництво актуальне для тих, хто в майбутньому планує започаткувати власну справу. Ми думаємо по-іншому. Воно необхідне в будь-якій професійній діяльності, на будь-якій посаді. Ми вирішили, що незважаючи на події, які сталися не лише в Україні, а в цілому світі життя має продовжуватися. Зичу вам не лише набратися нових знань, а й хорошого настрою та ідей, щоб творити щось у цьому житті”.

Під час вступного тренінгу Юлії Харчук учасники обговорили 5 ключових запитань підприємництва:

  • Що таке підприємництво
  • Яким повинен бути сучасний підприємець 
  • “Плюси” та “мінуси” власної справи
  • Вибір бізнес-ідеї. Ефективна бізнес-ідея, яка вона? 
  • Як саме просувати бізнес-ідеї на ринок? 

Власним досвідом перетворення хобі в бізнес-ідею поділилася випускниця економічного факультету Острозької академії Лариса Бащук, що є власницею однойменного бренду “La_Risa”. Під час презентації учасники дізналися про тонкощі та бізнес-процеси її підприємницької справи і ставили запитання, які їх цікавили. 

Заключним став тренінг від доктора економічних наук Ольги Дем’янчук “Фінансове шахрайство та обізнаність щодо його уникнення в підлітковому віці”. Під час доповіді учасники дізналися етимологію фінансового шахрайства, його види та інструменти, щоб не потрапити на гачок до шахраїв та зберегти своїх друзів та рідних:

“Фінансове шахрайство - злочин, спрямований проти власності та грошових ресурсів, розкрадання чужого майна або коштів чи права володіння на чуже майно або кошти шляхом обману або зловживання довірою”.

Існує більше 10 видів фінансового шахрайства, жертвами якого ми можемо стати. Наприкінці доповіді учасники отримали 5 практичних кроків для збереження своїх даних в інтернеті:

  • Не відкривати невідомі файли
  • Не розповідати про себе
  • Запитувати поради у дорослих
  • Не поспішай надсилати SMS
  • Бути обережними з незнайомцями

Наприкінці учасники долучилися до дискусії про різні види фінансового шахрайства та отримали сертифікати, подарунки та привітання з прийдешніми різдвяними та новорічними святами.