Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Автоматизація обліку діяльності та сучасні інформаційні системи управління підприємствами України в контексті глобалізації

24.12.2020

22-23 грудня відбулася короткотермінова сертифікатна онлайн-програма на тему: «Автоматизація обліку діяльності та сучасні інформаційні системи управління підприємствами України в контексті глобалізації» для студентів 3-4 курсів спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» Національного університету «Острозька академія». Спікеркою зустрічі стала директорка з економіки ПрАТ «Едельвіка», випускниця НаУОА Антонюк Оксана. Модераторкою була помічниця ректора з освітнього менеджменту, кандидатка економічних наук, доцент кафедри фінансів, обліку і аудиту Юлія Харчук.

Оксана Антонюк розповіла про власний дванадцятирічний досвід, специфіку функціонування підприємств України в контексті глобалізації. На прикладі фірми «Едельвіка» спікерка пояснила, як здійснюється управлінський облік виробництва. Вона розповіла про особливості роботи відділу дизайну, виробничих цехів, випробувальної лабораторії, ткацького та швейного цеху, інтернет-магазину, асортимент власного виробництва.

«Дуже приємно, що молоді спеціалісти розвиваються всесторонньо, слідкують за новими технічними та технологічними змінами на ринку, а також ставлять перед собою цікаві завдання і виклики. Два дні пролетіли, наче мить. Дуже хотілось за короткий проміжок часу поділитись інформацією, сумнівами, досвідом, ресурсами та можливостями для молоді. Коли виховуєш — формуєш майбутнє. Вірю, що воно у нас хороше та професійне. Студенти вкотре нагадали, що Острозька академія — особлива, найкраща, неповторна. Питань і завдань, як і планів — дуже багато. Дякую за довіру, час та відвертість у складних питаннях», — поділилася Оксана Антонюк.

Також, Оксана Антонюк розповіла про ERP та SAP систем, яким чином вони впроваджується, які потрібні ресурси, хто такий проєктний менеджер, чи може ним стати економіст, роль економіста, бухгалтера на підприємстві при впровадженні цих системи, основні тенденцій розвитку інформаційно-аналітично-управлінського забезпечення діяльності підприємств, якісні дані та інше.

Спікерка наголосила, що всі назви систем, теоретичні дані зазначаються на англійській мові. Тобто, англійська мова — це обов’язок і ознака висококваліфікованого працівника.

«У діяльності підприємства немає другорядних аспектів. Потрібно аналізувати всі особливості функціонування і поєднувати їх в систему, визначати проблеми, а ще краще розробляти та пропонувати керівництву фірми шляхи їх вирішення. Тобто бути проактивним і не боятися брати відповідальність за власну ідею та її реалізацію. Тоді жодна конкуренція на ринку праці не буде вам складною. Знання, які здобуваються в закладах вищої освіти потрібні, але щоб стати успішним економістом, бухгалтером, фінансистом, аналітиком потрібно мати критичне мислення і розуміти важливість освіти впродовж життя. Переконана, що учасники сертифікатної програми взяли до уваги всі корисні поради і впевнено реалізовуватимуть їх на практиці. Якісна вища освіта це не просто теоретичні знання, це можливість отримати практичний досвід у співпраці з випускниками та роботодавцями для побудови успішної кар’єри в майбутньому. Острозька академія створює для цього всі умови», — розповіла Юлія Харчук.

Під час зустрічі студенти задавали питання і отримували на них вичерпні відповіді. Усі учасники отримали сертифікати, найактивніші — подарунки від тренерки, професійну літературу.