Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти факультету міжнародних відносин зустрілись з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Болгарія Віталієм Москаленком та радником Посольства Анною Тертичною

25.11.2020

24 листопада 2020 р. студенти факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» зустрілись із Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Болгарія Віталієм Москаленком та радником Посольства України в Республіці Болгарія Анною Тертичною. Зустріч була присвячена актуальним українсько-болгарським взаєминам та підготовці відзначення у 2021 р. 30-річчя відновлення дипломатичних відносин між Україною і Болгарією.

Під час зустрічі було обговорено важливі проблеми взаємовідносин між двома країнами. Зокрема, було обговорено актуальний стан політичної взаємодії України і Болгарії, позицію Болгарії стосовно підтримки територіальної цілісності України, засудження російської окупації АР Крим, євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень українського народу, розглянуто вимір економічної дипломатії України в Болгарії та Болгарії в Україні. 

Віталій Москаленко та Анна Тертична поділились практичним досвідом організації заходів міжкультурного обміну та у сфері публічної дипломатії. Студенти і викладачі мали змогу ознайомитись із роботою Посольства по популяризації в Болгарії внеску видатних українців - Михайла Драгоманова, Михайла Паращука, Лесі Українки - в зміцнення культурних і наукових зв’язків між Україною і Болгарією. Важливий наголос було зроблено на ролі української громади в Болгарії у протидії гібридній війні. 

Під час зустрічі було досягнуто важливих домовленостей про встановлення науково-освітніх контактів Національного університету «Острозька академія» з болгарськими університетами.

"Виступи пана Посла України в Болгарії Віталія Москаленка та пані радника Посольства Анни Тертичної були надзвичайно змістовними. Вони розповіли багато цікавої інформації про найголовніші віхи історії українсько-болгарських взаємин, роль публічної дипломатії у діяльності співробітників дипломатичної установи. Особисто для мене було цікаво почути про співпрацю Посольства із українською громадою в Болгарії та сприяння розвитку різного роду освітніх та науково-дослідницьких проєктів. Такий формат зустрічі безумовно допомагає студентам, майбутнім експертам з міжнародних відносин, краще зрозуміти тонкощі дипломатичної роботи, адже вони мають змогу почути про неї з перших вуст. Хочеться ще раз висловити щиру вдячність спікерам та засвідчити глибоку повагу до їхньої праці на користь України та формування її позитивного іміджу на міжнародній арені", - поділився враженнями Назар Мартинюк, голова Наукового товариства студентів та аспірантів ім. О. Оглоблина факультету міжнародних відносин НаУОА.