Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти Острозької академії взяли участь в онлайн-семінарі, присвяченому європейським цінностям та культурній дипломатії

01.11.2020

З 20 по 23 жовтня 2020 року студенти факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» – члени молодіжної секції Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин – взяли участь у двосторонній онлайн-події під назвою «Європейські цінності та культурна дипломатія: молодіжні зустрічі Україна – Молдова», центром координації якої став один із співорганізаторів та добрий партнер академії, дирекція «Медіацентр» Державного підприємства «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв». Серед партнерів-організаторів – Міністерство закордонних справ України, Наукове товариство історії дипломатії та міжнародних відносин, Представництво Фонду Ганса Зайделя в Україні, Посольство України в Республіці Молдова та Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Модератор проєкту – Голова Правління Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин, доктор історичних наук, професор Ірина Матяш.

Серед спікерів – високопоставлені дипломати, працівники Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови та МЗС України, керівництво Фонду Ганса Зайделя в Україні, викладачі університетів Молдови й Україні та інші.

Серед учасників – студенти українських та молдовських закладів вищої освіти.

Конференція тривала три дні, кожен з яких був присвячений певному аспекту загальної теми заходу. Загалом, акцент був зроблений на культурній дипломатії між Україною та Молдовою у якості інструменту для взаєморозуміння, на європейських цінностях, єдності і плюралізмі у молдовсько-українському двосторонньому діалозі, а також перспективах еволюції демократії в Європі.

Фахівці та студенти обговорювали роль культурної дипломатії в міжнародних відносинах, зокрема між Україною та Республікою Молдова; роль громадських ініціатив у сфері культурної дипломатії у формуванні іміджу держави та розвитку міжнародних відносин. 

«Участь у форумі надала можливість глибше поринути у таку важливу тему як культурна дипломатія, і, зокрема, її практичне застосування відносинах України та Молдови. Для мене як студентки, яка вивчає міжнародні відносини, інформація, яку я отримала на цьому заході, є надзвичайно важливою і корисною. Дякую організаторам за такий шанс поглибити мої знання!», - ділиться враженнями студентка 4 курсу факультету міжнародних відносин Юлія Броновицька.

«Участь у цьому заході дозволила мені дізнатися більше про культурну дипломатію як України, так і Молдови. Крім того, це була хороша можливість обмінятися досвідом з молоддю інших країн. Я щиро дякую організаторам за надану можливість!», - ділиться враженнями студент 5 курсу факультету міжнародних відносин Дмитро Стретович.

У підсумковий день конференції учасники представили культурні візитівки своїх міст. Студентами Острозької академії було підготовлено розгорнуту презентацію англійською мовою про історію Острога та Академії, а також сучасних туристичних та академічних принад міста. 

Наприкінці останнього дня конференції, експерти підвели підсумки про роль культурної дипломатії в міжнародних відносинах. Усі учасники були відзначені сертифікатами та були запрошені до участі у подальших заходах проєкту.