Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В НаУОА розпочалася реалізація освітнього проекту «Культурологія і метатеатр»

22.09.2020

В Національному університеті «Острозька академія» розпочато реалізацію нової експериментальної театральної програми з акторської майстерності та режисури – «Культурологія і метатеатр». Цю програму академія розробила разом з театральним середовищем Києва за підтримки Українського культурного фонду. Керівником проекту став українсько-американський режисер та театральний педагог Олег Ліпцин.

21 - 22 вересня 2020 року в стінах НаУО відбулися співбесіди з абітурієнтами для вступу на програму «Культурологія і метатеатр», а також онлайн-зустрічі з викладачами для обговорення майбутніх етапів навчання.

Основна фаза навчання за програмою розпочате 6 жовтня в Національному університеті «Острозька академія» та триватиме до 20 жовтня.

«Культурологія і метатеатр – це міждисциплінарна програма, яка поєднує в собі культурологічну складову і театральну. Відтак, ми сподіваємося, що учасники програми здобудуть не лише вміння як театрознавці, режисери, актори, але й будуть добре орієнтуватися в культурних і соціальних процесах сучасності. Міждисциплінарність вимагає від нас вирішення низки організаційних моментів, але синхронія, яку ми досягнули з нашими партнерами, що забезпечують метатеатральну частину, щодо розуміння цілей і суті програми дозволяє нам ці виклики успішно долати. Острозька академія завжди готова долучатися до нових, цікавих освітніх проектів», зазначив Дмитро Шевчук, проректор з науково-педагогічної роботи НаУОА.