Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти факультету міжнародних відносин взяли участь у "Українській школі культурної дипломатії" «Ліван: українська дипломатія в “країні молока і меду”»

21.11.2020

20-21 листопада студенти факультету міжнародних відносин долучились до чергової програми від "Української школи культурної дипломатії" – «Ліван: Українська дипломатія в “країні молока і меду”».

Спікери, віртуозні українські дипломати, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Ліванській Республіці Ігор Осташ та радник Посольства Андрій Корнійчук розкрили особливості політичної та культурної ситуації в Лівані.

Перший день програми ознаменував ексклюзивний кінопоказ дипломатичного фільму “Український Ліван” (автор - Ігор Осташ, режисер - Станіслав Литвинов, оператор - Михайло Шелест). Студенти мали змогу почути про мандрівку Василя Григоровича-Барського до країн Європи та Близького Сходу, яка тривала 24 роки. Цікаво, що одним із відвідуваних міст був і Острог. Також було згадано, що про діяльність визначних постатей, які протягом тривалого часу проживали в Лівані, зокрема Агатангел Кримський, Микола Гоголь та Лідія Липковська.

Наступного дня учасники мали змогу обговорити з режисером фільму “Український Ліван” Станіславом Литвиновим про важливість цієї роботи та деталі зйомки. Присутні поспілкувались з очільницею української громади в Лівані Іриною Висотою та головою Клубу українських випускників в Ліванській Республіці Зуканом Жарамані, змогли зрозуміти особливості етикету Близького Сходу завдяки лекції відомої української дослідниці та письменниці Марини Гримич, почули неймовірні переклади українських літературних шедеврів арабською з уст перекладача та журналіста Імадеддіна Раефа. Цікаву доповідь про медіа та дипломатію на Близькому Сході було виголошено модераторкою програми Андріаною Білою.