Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Дискусійна платформа № 2 «Попит і пропозиція на висококваліфікованих бухгалтерів, економістів, податківців та аудиторів на ринку праці України в контексті глобалізації»

20.11.2020

20 листопада 2020 року на базі наукового гуртка кафедри фінансів, обліку і аудиту НаУОА «Обліково-аналітичне забезпечення діяльності суб’єктів господарювання в умовах глобалізації» відбулася дискусійна платформа № 2 «Попит і пропозиція на висококваліфікованих бухгалтерів, економістів, податківців та аудиторів на ринку праці України в контексті глобалізації» у застосунку Google meet. До онлайн зустрічі долучилися 32 студенти спеціальності 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», випускники і викладачі економічного факультету. Організувала й модерувала зустріч керівниця наукового гуртка, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту, помічник ректора з освітнього менеджменту Юлія Харчук.

Приємно що до сьогоднішньої нашої дискусії долучилися не лише роботодавці та випускники, а й студенти індивідуального плану навчання, які успішно поєднують здобуття вищої освіти та працевлаштування за спеціальністю у банках, державному секторі та підприємствах України, а дехто - паралельно навчається закордоном. Вони є чудовим прикладом ефективного використання унікальної можливості Острозької академії - колаборації теорії та практики задля побудови успішної кар’єри в майбутньому. – зауважила Юлія Харчук.

Кожен із спікерів приділяв увагу перевагам та викликам роботи економіста, бухгалтера, податківця та аудитора на сучасному ринку праці в контексті глобалізації та в умовах карантину.

Омельковець Марія, старший спеціаліст відділу по роботі з простроченою заборгованістю Департаменту беззаставного стягнення кредитів АТ «Альфа-Банк» (м. Київ), студентка 2 курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти НаУОА, випускниця бакалаврату зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування» поділилася своїм досвідом роботи та навчання:

Національний університет «Острозька Академія» - це заклад вищої освіти, який надає не лише якісні освітні послуги, але й цінний досвід з різних сфер життя. Нас, студентів, виховували, як інтелігентів української нації, чим ми і відрізняємося. У процесі навчання ми знайшли: з числа студентів – вірних друзів, у викладачів – підтримку та опору. Я пишаюся тим, що я студентка-магістрантка саме Національного університету «Острозька Академія», тому що, Альма-матер навчила мене відповідальності, рішучості, впевненості у собі та своїх силах, а головне швидко та якісно аналізувати не малі потоки інформації, адже саме ці якості мені допомогли при працевлаштуванні. «Острозька Академія» - це другий «рідний дім», до якого хочеться повертатися знову і знову. 

Випускник економічного факультету спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» Василь Гордовський, станом на сьогодні бухгалтер 1 категорії бухгалтерської служби НаУОА зазначив:

Незважаючи на те, що я фінансист - працюю бухгалтером :-) Як так сталося? Все дуже просто - коли на третьому курсі в нас була виробнича практика я вирішив відкрити щось нове для себе, спробувати себе не тільки в ролі фінансиста, а й бухгалтера. База практики вибрана без роздумів - бухгалтерія Національного університету «Острозька академія». Зарекомендувавши себе під час проходження практики, ось вже як три роки працюю бухгалтером. Чому саме ОА? Причина дуже проста – поєднувалася дуже вдало робота та навчання. Одночасно я мав можливість розвиватися як фінансист, та як бухгалтер. Бухгалтери — унікальні фахівці, здатні за допомогою балансу оцінювати в комплексі фінансовий стан та якість управління організацією, фірмою, установою. Острозька академія дає хороші знання і дуже багато можливостей для студентів. Не втрачайте ці роки, використовуйте всі шанси, що вам трапляються, розвивайтеся, експериментуйте і любіть те, що ви робите! Не бійтеся йти до своїх мрій, будьте наполегливими, адже все тільки у ваших руках. 

Своїм досвідом працевлаштування за спеціальністю, адаптації на робочому місці та відмінностями між навчальною діяльністю та безпосередньо роботою поділилася провідний бухгалтер у ПрАТ Рівнеобленерго випускниця спеціальності 071 «Облік і оподаткування» як першого (бакалаврського), так і другого (магістерського) рівня вищої освіти Мальчевська Олена 

Перша моя робота - це економіст в рідному університеті. Почала працювати ще будучи студенткою 4 курсу. Завдяки підтримці викладачів та колег, поєднувати роботу і навчання було не важко, а навіть дуже цікаво. Навчання та роботу в Острозькій академії щоразу згадую з посмішкою на обличчі. Хоч багато хто скаже, що це такий же університет, як і всі інші. Можу посперечатися. Насамперед, будучи студенткою, я навчилася вчитися, шукати інформацію, доводити свою правоту, опираючись на достовірні дані. Інша важлива якість, яка прививається впродовж усього навчання - це впевненість у собі та своїх можливостях. Як на мене, то саме ці якості допомогли мені у подальшому. Зараз я працюю провідним бухгалтером у ПрАТ Рівнеобленерго. Прийшовши на співбесіду у цю компанію та і декілька інших, я зрозуміла, що Острозька академія не звичайний навчальний заклад. Це бренд. Роботодавці готові пропонувати роботу студентам та випускникам з мінімальним досвідом або зовсім без нього, розуміючи, що даний заклад готує найкращих фахівців, які швидко вчаться та відмінно виконують поставлені перед ними завдання.

Щиро дякую усім студентам, випускникам, роботодавцям, зокрема Дєлієргієвій Антоніні, головному бухгалтеру ТОВ «Суффле Агро Україна» та Пріндин Христині, менеджеру з фінансового контролю, випускниці економічного факультету НаУОА, колегам, особливо Ользі Дем’янчук, доктору економічних наук, доценту кафедри фінансів, обліку і аудиту, заступнику декана економічного факультету з навчально-наукової роботи та Тетяні Галецькій, кандидату економічних наук, доценту кафедри економічної теорії, менеджменту і маркетингу, за активну участь у дискусійній платформі, цінні поради під час вдосконалення освітньо-професійної програми зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування», обмін досвідом та подальші напрями плідної співпраці.

«Керівництво ТОВ «Суффле Агро Україна», у свою чергу, також висловлює щиру подяку за підготовлених спеціалістів, які станом на сьогодні працюють у компанії та залученні у різні процеси, які мають місце на підприємстві. П’ята частина наших працівників – це випускники Національного Університету «Острозька Академія»!» – зауважила Антоніна Дмитрівна, яка з 2007 року працює на посаді головного бухгалтера ТОВ «Суффле Агро Україна».