Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Представники НУОА взяли участь у семінарі проєкту Еразмус+

20.02.2020

19-20 лютого 2020 року у межах реалізації цього проєкту у місті Києві в приміщенні Державного університету інфраструктури та технологій було проведено всеукраїнський семінар на тему: «Актуалізація проблематики і завдань проєкту «WARN – Академічна протидія гібридним загрозам» (610133-EPP-1-2019-1-FI-EPPKA2-CBHE-JP)». У цьому заході взяли участь і представники НУОА, а саме: Едуард Балашов, Катерина Матласевич, Микола Романов та Наталія Малиновська.

У перший день семінару було проведено обговорення на тему: «Проєкти розвитку потенціалу вищої освіти – особливості впровадження проєкту в Україні: якість змісту та використання коштів». До того ж учасники семінару прослухали лекцію члена Національної команди експертів з реформування вищої освіти і колишнього заступника Міністра освіти і науки України Юрія Рашкевича на тему «Особливості конструювання освітніх програм на основі міжнародного досвіду в межах національного законодавства». У другий день заходу було обговорено стратегію розповсюдження результатів проєкту, завдання і загальні питання управління проєктом та підведено підсумки семінару.

Нагадуємо, що у 2019 році Національний університет «Острозька академія» став переможцем проєкту Еразмус+ «WARN – Академічна протидія гібридним загрозам (610133-EPP-1-2019-1-FI-EPPKA2-CBHE-JP)», у складі консорціуму університетів-переможців з України, Фінляндії, Франції, Португалії та Естонії. Реалізація проєкту розпочалася 15 листопада 2019 року, і він триватиме до 14 листопада 2022 року. Основними завданнями НУОА у проєкті є створення нових і оновлення існуючих освітніх програм з політології та національної безпеки, розробка нових курсів із тематики проєкту та впровадження їх у навчальний процес, підвищення кваліфікації викладачів, створення новітньої навчальної лабораторії та центру передового досвіду вивчення і протидії гібридним загрозам, розробка і впровадження нових методик досліджень проблемних питань, пов’язаних з тематикою проєкту.