Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Психологічний тренінг для батьків та вихователів в Острозькій академії

18.02.2020

У Національному університеті «Острозька академія» 18 лютого відбулася презентація сертифікатної програми «Школа для батьків та вихователів». Учасниками зустрічі стали студенти спеціальності «Початкова освіта». Організаторка заходу − докторка психологічних наук, професорка кафедри психологія та педагогіка, директорка НЦ «Саногенна педагогіка та психологія» факультету політико-інформаційного менеджменту Галина Гандзілевська. Тренерка — Вікторія Кондратюк, фахівець у галузі дитячої та родинної психології.

Програма «Школа для батьків та вихователів» дає можливість покращити дорослим свої стосунки з дітьми; краще зрозуміти себе, свої реакції у відносинах з дітьми; зрозуміти дітей, їх потреби, реакції, поведінку; переоцінити власні принципи та методи виховання. Завдяки цьому група вчиться свідомо підходити до батьківства.

Сьогоднішня зустріч відбулася у формі тренінгу із застосуванням практичних вправ, зокрема повернення до спогадів з дитинства, авторефлексії, обміну досвідом.

«Окрім умінь застосовувати інноваційні методи навчання у взаємодії з дітьми, учителю важливо володіти сучасними методами виховання, тому я запросила пані Вікторію до діалогу зі студентами спеціальності «Початкова освіта». Вона є тренером багатьох сертифікатних програм та єдиною в Україні, яка може їх реалізовувати. Для учасників це чудова можливість ознайомитися з унікальними методами виховання і побачити програми, які створені для дітей початкової школи. У майбутньому студенти зможуть стати її реалізаторами. Для цього потрібно пройти певну підготовку при Науковому Центрі «Саногенна педагогіка та психологія» НаУОА і мати можливість займатися з дітьми ще під час навчання в університеті», − розповіла Галина Гандзілевська.

Вікторія Кондратюк також має досвід роботи з дітьми у Польщі та студію особистісного розвитку «Вгору». Пані Вікторія детально розповіла студентам про свої програми, серед них: «Емоційна аптечка першої допомоги» − програма для дітей 8-12 років, яка допомагає розвивати дитину в галузі емоційного інтелекту, взаєрозуміння, дружби, боротьби зі стресом. Також про арт-терепавтичну програму «Подорож з маленьким принцом», яка веде дітей до формування себе, відповідаючи на питання «Ким є я, ким є інші?» за допомогою одноіменної повісті Антуана де Сент-Екзюпері.

«Сьогодні ми зі студентами спілкувалися про відповідальне батьківство за допомогою діалогу − методу формування добрих відносин. Студенти дійшли до висновку, що батьки мають бути свідомі та відповідальні. Також учасники визначали цінності, на яких формується дитина. На їхню думку, пріоритетна цінність − це любов, яка здатна сформувати нову особистість, що зможе протистояти труднощам» − зазначила Вікторія Кондратюк.

До слова, зустріч із пані Вікторією відбувається не в перше. Студенти уже мали можливість розглянути, якою має стати школа майбутнього для дітей і що потрібно робити для того, аби підготувати висококваліфікованих вчителів початкової школи та менеджерів, які вмітимуть організувати освітній простір.