Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії учнівська молодь обговорила військові питання

17.01.2020

У Національному університеті «Острозька академія» 17 січня відбувся круглий стіл на тему: «Збройна агресія Російської федерації очима учнівства». Учасниками стали учні старших класів загальноосвітніх шкіл та військових ліцеїв з Тернопільської, Житомирської, Волинської, Львівської, Рівненської областей.

Відкриття круглого столу розпочалося з вшанування пам’яті загиблих воїнів хвилиною мовчання.

Упродовж зустрічі учні обговорили роздуми підростаючого покоління щодо національних цінностей та інтересів України; безпеку особистості та держави очима учнівства; нові технології і методи гібридної війни як виклик міжнародній безпеці; воєнні злочини в контексті збройної агресії РФ проти України; напрацювання Національної стратегії відновлення справедливості та миру на окупованих територіях; посилення спроможності правової системи та механізми запобігання внутрішнього конфлікту в умовах збройної агресії РФ; шляхи врегулювання збройного конфлікту на території України та в пост конфліктний період. 

На думку учасників дискусії, найважливішим національним інтересом є досягнення миру в Україні. Додають, це можна зробити лише політико-дипломатичним способом. 

За словами організаторів, мета круглого столу поєднує в собі виховну, соціальну та профорієнтаційну функції. Зокрема, виховання патріотів держави та поширення важливої інформації про війну серед сучасної української молоді. Саме цьому сприяє навчання в Острозькій академії на спеціальності «Національна безпека». 

Завідувач кафедри політології та національної безпеки Микола Романов прокоментував:

«Цьогорічний круглий стіл проводиться вперше в Рівненській області, завдяки сприянню Національному університету «Острозька академія». Ми націлені об’єднувати та навчати учнів задля формування їх політичної свідомості. Адже, сучасна Україна потребує патріотичної молоді. Такі заходи дають правильний орієнтир для нинішнього покоління».

Наприкінці заходу всі учні та ліцеїсти отримали сертифікати.