Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

«Erasmus+Life» – досвід студентів Острозької академії в обмінних програмах

16.10.2020

У Національному університеті «Острозька академія» 15 жовтня у рамках ініціативи #Erasmus_Days відбувся онлайн-захід Erasmus+Life – зустріч студентів НаУОА, які раніше були учасниками освітніх обмінних програм Європейського Союзу. Організовувала та модерувала подію фахівчиня відділу міжнародних зв’язків НаУОА Вікторія Фурман. 

Зустріч розпочалася з презентації можливостей програми Erasmus+ та відео-вітання від Представництва ЄС в Україні та Національного Erasmus+ Офісу в Україні. 

У переліку відвіданих країн студентами Острозької академії за програмами Європейського союзу – Литва, Іспанія, Португалія та Польща. Під час вебінару, студентки НаУОА факультету міжнародних відносин Вікторія Фурман, Анастасія Верховецька та Надія Симоненко поділилися враженнями від обмінного навчання за кордоном. 

«Я отримала можливість практики в чудовому місті Клайпеда, яке розташоване поблизу Балтійського моря. Упродовж двох місяців я працювала в університетському відділі Міжнародних відносин. До моїх обов’язків входило: робота з документацією, перекладами та організація офіційних зустрічей. Еразмус якісно вплинув на покращення моїх навиків з англійської, литовської та турецької мов. Участь в програмі – це завжди про певні зміни в собі та збільшення впевненості. Та найприємнішим є те, що Еразмус дарує друзів з усіх куточків світу», – розповіла Вікторія Фурман.

Також до зустрічі приєднався Паулюс Пуйдокас, колишній студент Клайпедського державного університету прикладних наук, який у 2018 році в рамках програми Erasmus+ навчався в Острозькій академії. 

«Я дуже сумую за тим часом, який я провів в Острозькій академії. Це крутий досвід, і я вдячний програмі Erasmus Plus за цю можливість, що я мав. Острожани дуже приємні люди – щирі та доброзичливі. Мені вдалося подружитися з вашими викладачами і я досі підтримую з ними зв’язок. У вашому університеті покращився мій рівень володіння англійською мовою. Щодо програми, то я рекомендую кожному до неї долучатися, аби отримати безцінні емоції від знайомства з новими країнами та людьми», – прокоментував Паулюс Пуйдокас.

Відділ міжнародних зв’язків Національного університету «Острозька академія» запрошує студентів стати учасниками програми Erasmus+ та можливість отримати стипендію на навчання за кордоном. НаУОА співпрацює з великою кількістю університетів з різних країн Європи. Серед них, Іспанія, Португалія, Чехія, Польща, Румунія.

«Якщо ви хочете взяти участь в обмінній програмі – звертайтеся до нашого відділу. Ми можемо допомогти вам при заповненні аплікаційної форми. Стежте за нашим сайтом, сторінками в Facebook та Instagram, де ми розміщуємо нову інформацію про можливості для студентів», – додає Вікторія Фурман.