Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти факультету міжнародних відносин обговорювали антарктичний вектор зовнішньої політики провідних держав світу

13.10.2020

У Національному університеті «Острозька академія» 13 жовтня 2020 року в онлайн-режимі відбулося перше в цьому навчальному році засідання дискусійного клубу «Foreign Policy Club» на тему «Антарктичний вектор зовнішньої політики провідних держав світу». Захід був присвячений 10-річчю кафедри міжнародних відносин НаУОА.

Модераторкою зустрічі була кандидатка історичних наук, доцентка кафедри міжнародних відносин НаУОА Наталія Конопка. У вступному слові вона підкреслила важливість тематики засідання, охарактеризувала роль антарктичного напрямку зовнішньої політики у сучасному світовому порядку та окреслила ключові інтереси Перу в Антарктиці. 

Із доповідями виступили студенти магістеріуму факультету міжнародних відносин Валерій Мирончук («Антарктичний вектор зовнішньої політики Бразилії»), Дмитро Стретович («Китайська Народна Республіка та Антарктика») та студентка бакалаврату факультету міжнародних відносин Софія Слоньовська («Антарктичний вектор зовнішньої політики США»). 

Опісля відбулося обговорення представлених доповідей. В ході дискусії було порушено проблему ролі та місця Антарктики в зовнішньополітичній діяльності Російської Федерації, що потребує більш детального висвітлення. Наприкінці заходу усі учасники зробили спільне віртуальне фото.

«“Foreign Policy Club” – дискусійна платформа, яка уможливлює покращення рівня знань студентів з різних аспектів міжнародного життя в рамках інформальної освіти. У форматі презентацій, проблемного діалогу кожен долучається до обговорення, вдосконалює свої навички в аргументації відповідей, здобуває фахові компетентності, що є важливими для майбутніх фахівців-міжнародників. Крім того, усі здобуті знання завжди стають у пригоді при підготовці до різних навчальних дисциплін. Зустріч, що відбулася сьогодні, була насиченою та інформативною. Ми змогли ліпше збагнути, яким чином питання Антарктики корелюється у веденні зовнішньої політики провідними державами світу. Хочеться подякувати модераторці засідання та усім доповідачам за гарно організовану зустріч та змістовні доповіді», – зазначив Назар Мартинюк, керівник Наукового товариства студентів та аспірантів ім. О. Оглоблина факультету міжнародних відносин НаУОА.