Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Онлайн-зустріч випускників Острозької академії 2020

16.06.2020

Національний університет «Острозька академія» об’єднав своїх спудеїв з усього світу. Організували захід за ініціативою ректорату, Братства спудеїв та відділу працевлаштування НаУОА. Цьогоріч, 13 травня, зустріч відбулася у форматі онлайн із застосуванням платформи Google meet.

«Надзвичайно важливим є те, що ми не перервали традицію таких зустрічей. Адже після завершення навчання наші випускники назавжди лишаються частиною академічної спільноти своєї alma mater», – прокоментував проректор з науково-педагогічної роботи, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук

Захід традиційно розпочався із вітальних слів ректора університету Ігоря Демидовича Пасічника, який познайомив випускників з величезним досягненням академії – новим корпусом. 

«Людина живе поки в неї є мрія та мета. Моєю була Острозька академія. Практично, що таке ОА – це ви шановні! Наш старовинний корпус завжди ностальгує за вами, і я впевнений, що у вас залишилося багато споминів з ним. Але ми продовжуємо рухатися вперед. Виникла ідея побудувати новий корпус, який буде чітким контрастом – новим, прозорим та просторим. Його приміщення обладнані всім необхідним інвентарем для проведення якісного навчання. Тому, якщо серед наших випускників є ті, хто хотів би провести конференції, бізнес-навчання – чекаємо вас із задоволенням. Традиційно бажаю вам щастя, здоров’я, везіння, Божого благословіння та, звичайно, солодкого життя! Приїздіть до альма-матер, я чекаю вас завжди», – відзначив ректор НаУОА Ігор Пасічник.

На ювілейну зустріч завітали екс-студенти усіх факультетів Острозької академії. Проектор з науково-педагогічної роботи, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук презентував ґрант перших випускників ОА. Зібрані кошти допоможуть оплатити навчання студентів зі складною фінансовою ситуацією. 

«Маю честь належати до перших випускників відродженої ОА. Саме з нагоди ювілею – 25 років з моменту вступу і 20 років з моменту випуску – ми заснували ґрант перших випускників ОА, зібравши кошти, які дозволять покрити повну вартість навчання за рік для двох студентів контрактної форми, які походять з малозабезпечених сімей, і ще для трьох таких студентів покрити частину річної суми за навчання. Сподіваємося, що наступного року це також перетвориться на добру традицію НаУОА і стане ґрантом не лише перших, але усіх випускників ОА», – зауважив Дмитро Шевчук.

Інтелектуальною частиною заходу стала дискусія на тему «Життя після карантину». Поділитися власним досвідом запросили випускника університету, колишнього інспектора Ради бізнес-омбудсмена, заступника директора представництва ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» в місті Києві, Олега Крикавський.

«Для нас, випускників, важливо підтримувати контакт із альма-матер, оскільки ми досі надихаємося позитивними змінами і динамікою, які панують в академії. Окрім сентиментів (це ж одні з найщасливіших років у житті), багато з нас уже напрацювали багаж знань, якими ми готові ділитися зі спудеями та нещодавніми випускниками. Особисто для мене показовим є той момент, що академія постійно шукає можливостей до вдосконалення освітнього процесу. Бажаємо Ігорю Демидовичу ще довгих років здоров'я та чекаємо на інші випуски його влогів, як-от: відома руханка та напутні слова під час кризи. Все це нас надихає на відстані, робить нас успішнішими і здоровішими. Вітання усій нашій академічній родині від випускників ОА!», – прокоментував Олег Крикавський.

Братство Спудеїв та відділ працевлаштування НаУОА закликали учасників зустрічі долучатися до Асоціації випускників. Це платформа, де випускники та студенти можуть обмінюватися враженнями, тримати зв’язок та бути в курсі подій один одного. 

«Загалом наших випускників більше ніж 5 тисяч, і всі проживають в різних куточках України та навіть світу. Нам приємно, коли ви відгукуєтеся на наші пропозиції, запрошення та ділитеся професійним досвідом. Ми працюємо над тим, щоб активізувати єдину асоціацію випускників, за допомогою якої можна буде заявити, що диплом ОА це не тільки престижно, це те, що нас об’єднує в цілу академічну родину», – додала фахівчиня відділу працевлаштування Олександра Вако

Наприкінці зустрічі, виконувач обов’язки Голови Братства спудеїв Валерій Мирончук провів благодійний аукціон, лотами якого були брендовані речі ОА. Виручені кошти підуть на допомогу студентці першого курсу зі складним матеріальним становищем.

«Дуже приємно було поспілкуватися з випускниками. Ті, хто завітав на онлайн-зустріч, – справжні патріоти Острозької академії. Не зважаючи на те, що дискусія відбувалася в цифровому вимірі, обговорення було дуже живим і насиченим. Приємно знати, що після випуску, ти стаєш частинкою згуртованої спільноти, об’єднаної навколо правильних цінностей. Щиро дякую всім випускникам, які подають гарний приклад для наслідування і які готові допомагати своїм досвідом, сприянням, вільним часом і коштами на розвиток рідної академічної родини», – розповідає Валерій Мирончук.