Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відзначили Міжнародний день грамотности

12.09.2020

У Національному університеті «Острозька академія» традиційно відзначили Міжнародний день грамотности. Зважаючи на дистанційне навчання, захід провели в новому форматі. 

8 вересня кафедра української мови і літератури спільно зі студентською радою гуманітарного факультету підготували завдання у форматі всім відомої гри «Перший мільйон». Покликання на завдання (https://learningapps.org/7550668) розмістили в соціальних мережах. Перейшовши за ним, усі охочі мали змогу відповісти на 6 запитань і отримати віртуальний мільйон. 

Запитання стосувалися нових змін в Українському правописі та інших граматичних цікавинок, приміром: Яку літеру повернули до українського правопису в добу незалежности? На яку літеру не розпочинається жодне слово в українській мові? Що означає слово «рівноденник»? Як правильно покликати Марію? та ін. 

«Щороку до Міжнародного дня грамотности катедра української мови і літератури проводила Марафон грамотности для студентства першого курсу. Це було цікаво і захопливо. Цьогоріч ми були вимушені змінити формат у зв’язку з дистанційним навчанням та відсутністю занять у першокурсників і першокурсниць через зміщені терміни вступної кампанії. Тож довелося вигадувати нові фішки, щоби студентство все-таки пам’ятало про грамотність як запоруку успіху», – зазначив автор ідеї, доцент катедри української мови і літератури Віталій Максимчук.

Студенти позитивно сприйняли таку ігрову форму. До участі в заході долучилися як майбутні першокурсники, так і магістранти.

Бути грамотним – модно і престижно! Не нехтуйте культурою свого мовлення, ставте розділові знаки навіть у листуванні з найближчими друзями, поширюйте думку про те, що грамотна українська мова краща за спотворений суржик.