Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Представники ОК «Захід» та Острозької академії підписали меморандум про співпрацю

14.06.2020

Задля посилення двосторонньої співпраці між оперативним командуванням «Захід» Збройних Сил України та Національним університетом «Острозька академія» 11 червня підписано меморандум про співпрацю.

У документі передбачено співпрацю у сфері вищої освіти, психологічної підтримки, національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання молоді а також проходження виробничої практики студентами та аспірантами Національного університету «Острозька академія».

«Відтепер у нашої молоді, серед якої є діти загиблих військовослужбовців та власне учасники бойових дій, широко відчинені двері до якісного та перспективного майбутнього. На зручних та пільгових умовах можна здобути престижну освіту, сформуватись як морально, етично, патріотично та психологічно підготовлена особа, – громадянин сучасної, європейської держави, незалежної та суверенної України! – прокоментували підписання меморандуму представники позаштатної групи національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання учнівської молоді управління оперативного командування «Захід» на чолі з її начальником, підполковником Андрієм Рисюком.

Зазначимо, що учасники бойових дій та їхні діти, а також діти загиблих військових мають право на спеціальні умови вступу та навчання з можливістю переведення на здобуття вищої освіти за державним замовленням денною та заочною (дистанційною) формою.

“Ми надаємо освітні послуги тим, хто бажає підвищити свій рівень та здобути магістерський, докторський чи бакалаврський ступінь. У нас є досвід підписання таких меморандумів на рівні окремих батальйонів і бригад. На сьогодні у нас безоплатно навчається близько ста хлопців і дівчат, які мають статус учасника бойових дій. Торік ми випустили перших таких студентів, цього року плануємо вітати із завершенням навчання чергову групу військовослужбовців”, – зазначив ректор Національного університету “Острозька академія” Ігор Пасічник.

Підписання цього меморандуму не є випадковістю, адже виховання патріотизму і національної самосвідомості – один із пріоритетів Острозької академії.

«Студенти, викладачі та члени колективу нашого університету ніколи не були байдужими до суспільного життя нашої держави. Зокрема, під час АТО колектив та студенти постійно проводили акції зі збору благодійних коштів на потреби Збройних Сил України, Острозького райвійськкомату, закупляли для військових форменний одяг та взуття, кевларові каски, біноклі, бронежилети, тепловізори; передавали комп’ютерну техніку; планшети; передали автобус «Богдан» для Острозького мобілізаційного відділення, а також турбувалися про психологічну підтримку наших захисників, писали листи підтримки, надсилали художню літературу тощо», – коментує проректор з навчально-виховної роботи Національного університету «Острозька академія» Руслана Каламаж.

За словами помічника ректора з освітнього менеджменту, відповідального секретаря приймальної комісії НаУОА Юлії Харчук, підписання меморандуму – це наслідок переговорів, а також однакових поглядів учасників заходу на розвиток нашої країни та національно-патріотичне виховання сучасної молоді. Вона переконана, що результатом плідної співпраці вищого керівництва Національного університету «Острозька академія» та Оперативного командування «Захід» будуть високоінтелектуальні, конкурентоспроможні, духовно-патріотичні випускники, відповідальні інноватори, які творитимуть щасливе майбутнє незалежної України.