Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Як відзначили тиждень Інституту права 2020 в Острозькій академії

10.10.2020

У Національному університеті «Острозька академія» упродовж 5 – 9 жовтня тривали святкування, присвячені Дню юриста і тижню Навчально-наукового інституту права імені І. Малиновського. Попри карантинні обмеження студентам та викладачам вдалося провести низку цікавих та інтерактивних заходів.

Понеділок розпочався із урочистої церемонії відкриття святкування, під час якої звучали привітання викладацького складу інституту та представників студентського самоврядування. Також відбулося нагородження кращих студентів за активну участь у житті та розвитку Інституту за високі спортивні та навчальні досягнення. На знак вдячності, наприкінці заходу було подаровано святковий торт викладачам.

«Попри усі обмеження, ми намагалися відтворити традиційну атмосферу тижня Інституту Права. Це перш за все, відчуття колективу, корпоративної єдності та гордості за свій факультет – правниче середовище, яке якісно відрізняється в суспільстві та покликане бути еталоном», – зазначив директор Навчально-наукового інституту права імені І. Малиновського, кандидат юридичних наук, доцент Сергій Іщук. 

У вівторок спудеї провели традиційну ярмарку, де кожен охочий зміг купити різноманітні смаколики та тематичні стікери. У вечері, під час настільних ігор, студенти продемонстрували викладачам свою інтелектуальну майстерність. 

У середу відбулася лекція «Publik talk: як зберегти приватність в інтернеті?», під час якої студенти змогли почути актуальні поради щодо того, як зберегти конфіденційність особистої інформації онлайн. Також у цей день було організовано захід «Що? Де? Коли? : інтелект студентів понад усе». 

До участі в завершальному заході тижня «Troubles sharing day» долучилися викладачі Інституту права Ольга Балацька, Сергій Гонгало та Ольга Шминдрук, які поділилися своїм життєвим та професійним досвідом зі студентами. Зокрема були озвучені питання перешкод та факапів під час навчання в університеті та влаштуванні на роботу. Також прозвучали веселі історії з особистої практики роботи адвокатом, криміналістом та викладачем в університеті. 

Наприкінці заходу кандидатка юридичних наук, старша викладачка кафедри цивільно-правових дисциплін Ольга Балацька побажала студентам ніколи не втрачати віру в себе, оскільки будь-які перешкоди та невдачі в юридичній професії – життєвий та професійний досвід, який є рушійним у формуванні особистості та допомагає вдосконалюватись. 

«Хочеться щиро подякувати правникам за організацію Тижня права, побажати всім міцного здоров’я, ентузіазму, сил та енергії для професійних звершень. Завжди будьте молодими у душі, з вічним оптимізмом та вогнем в очах. Нехай правда та закон будуть на вашому боці», прокоментувала Ольга Балацька.