Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Викладачі та студенти катедри української мови і літератури вшанували пам'ять про Т. Г. Шевченка

10.03.2020

Викладачі та студенти катедри української мови і літератури Національного університету «Острозька академія» 10 березня організували урочисту ходу до пам’ятника Т. Г. Шевченка.

З вітальним словом до студентів звернувся  доктор педагогічних наук, професор, академік Академії наук вищої школи України, заслужений працівник освіти України Іван Хом’як. Він розповів про внесок Тараса Григоровича Шевченка у розвиток української культури, описавши основні етапи життя та творчості письменника.

«Вшанування пам’яті Шевченка – це традиційна акція в нашому університеті. Ми здійснюємо її щороку зі студентами української філології. Це захід є виявом пошани, любові до Кобзаря. І тому-то студенти, як правило, із задоволенням прилучаються до цієї акції, де є можливість почути цікаві фрагменти з біографій Шевченка, посмакувати добірним його словом.  Тому така акція є традиційною, і ми її із задоволенням проводимо», - зауважив Іван Хом’як.

Студенти 4 курсу освітньо-професійної програми «Українська мова і література» ознайомили учасників із цікавими фактами з біографії Т. Г. Шевченка та декламували свої улюблені вірші автора.

«Щороку долучаюся до урочистої ходи. Гадаю, що такі заходи допомагають для студентів-філологів розвивати свою культурну компетентність. Я декламувала вірш Т. Шевченка «Муза» в якому автор описує те, що його надихає та додає сил», - зазначила студентка 4 курсу Валерія Трофімчук.