Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія увійшла у десятку українських університетів за результатами міжнародного рейтингу

08.12.2020

Національний університет «Острозька академія» увійшов в десятку найкращих українських університетів у сфері екологічної стійкості за результатами UI GreenMetric World University Ranking 2020 року, що були опубліковані 7 грудня на офіційному сайті міжнародного рейтингу. 

З 17 українських університетів, що представлені у цьогорічному рейтингу, Острозька академія посіла 6 місце.

За результатами цьогорічного рейтингу Острозька академія посіла 569 сходинку в світі, значно покращивши свій результат порівняно з попереднім роком, коли університет зайняв 675 позицію в рейтингу UI GreenMetric 2019.

Детальніше ознайомитися із рейтингом можна за посиланням.

Острозька академія визнає важливість і нагальність вирішення проблем навколишнього середовища та підтримує ініціативи, спрямовані на популяризацію екологічних альтернатив у діяльності університетів. Наш заклад турбується про економне використання ресурсів та вдячний усім працівникам та студентам академії за розуміння та підтримку такої політики.

Довідково: UI GreenMetric World University Ranking було створено за ініціативи Університету Індонезії (UI) ще у 2010 році. Основна мета рейтингу полягає у кількісній оцінці зусиль з підтримання екологічної стійкості університетів з усього світу. Рейтинг також має на меті звернути увагу керівників університетів та зацікавлених сторін на глобальні зміни клімату і таким чином посприяти збалансованому використанню енергії, води, переробці відходів та розвитку екологічного транспортування. Така діяльність вимагає зміни стратегій та привернення уваги до стійкості навколишнього середовища, а також економічних та соціальних проблем, пов’язаних зі стійкістю.