Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти Острозької академії переможці всеукраїнського змагання з медіаграмотності

08.11.2020

6-8 листопада відбулося онлайн-змагання серед молоді віком 13-25 років. Подія відбулася у форматі хакатону: за 48 годин команди з допомогою менторів мали створити власні проєкти у сфері медіаграмотності. Три найкращі отримали цінні призи та фінансування для розвитку власного проєкту.

Серед переможців команда студентів Острозької академії “Et Cetera”. Під час хакатону вони розробили ідею та прототип онлайн-гри “Check It”, що допомагає школярам та молоді в ігровій формі розвивати навички медіаграмотності. 

“Наша команда плідно працювала та за 48 годин зробила неможливе. Усі члени журі відзначили наші старання. Я вдячна кожному, хто доклав зусиль до цього проєкту. Попереду ще багато роботи, але я впевнена, що разом ми впораємося” - поділилася своїми враженнями лідерка команди, Анна Щерба. 

За дві доби команди пройшли три етапи відбору: з 80 проектів обрали 30 для участі в хакатоні. Після відправки пітчингового відео відібрали 10 фіналістів. А під час фінальної трансляції обрали 3 переможців. Фінальний пітчинг проєкту був високо оцінений журі. 

Команда складалася зі студентів спеціальності “Журналістика” (Анна Щерба, Оксана Кривіцька, Ярослава Нікітюк, Михайло Іващук) та “Економічна кібернетика” (Тарас Радченко, Василь Чухілевич, Назар Душко, Василь Павельчук).

Також, переможцями стали команди “Халабуда”, що розробили концепцію медіахабу для молоді у форматі YouTube каналу та “DilemMe”, що створили настільну гру для молоді про критичне мислення, подолання дезінформації, протидію булінгу та захист прав людини.

Організатором хакатону стала організація INSCIENCE за сприяння дитячого фонду ООН (Юнісеф). 

Переглянути церемонію нагородження можна тут.

Вітаємо наших студентів і бажаємо успіхів у розвитку проєкту!