Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Психологи розповіли, як допомогти учасникам військових дій

06.10.2020

У Національному університеті «Острозька академія» 6 жовтня відбулася ознайомча онлайн-лекція навчальної дисципліни «Практична андрагогіка та акмеологія». Зустріч була проведена для майбутніх психологів на тему: «Освітні запити та потреби ветеранів». Спікеркою зустрічі стала випускниця НаУОА, психологиня, співзасновниця громадської організації «Зігрій душу» Олена Тарасюк. Модерувала зустріч докторка психологічних наук, професорка кафедри психології та педагогіки, директорка НЦ «Інститут саногенної педагогіки та психології» Галина Гандзілевська.

Олена Тарасюк розповіла про освітні запити та потреби, особливості психосоціальної адаптації ветеранів, особистий контроль та цінності.

«Ветеран це не про ярлики, а про інший досвід та цінності і про те, що з цим робити тут. Так, є багато прикладів, коли вчорашні військовослужбовці змінювали фах, відкривають власну справу та продовжують здобувати вищу освіту. Так, можливо, в нас недосконала державна система щодо адаптації та соціалізації тих, хто повернувся із зони бойових дій. Однак, важливо, що ветерани мають змогу отримати освіту, часто другу вищу, а іноді й третю. Це дозволяє їм бути більш конкурентно спроможними на ринку праці та власне, це може бути одним із способів як справитись із травмою» — розповіла Олена Тарасюк.

Проєкт, в якому працює Олена Тарасюк «Зігрій душу» покликаний допомогти військовим, які повернулися із зони ССО, адаптуватися до мирного життя, знайти порозуміння в родині, реалізувати себе і свій досвід в соціумі. За шість років існування більше двох тисяч бійців отримали психоемоційну, юридичну, інформаційну підтримку. Були проведені десятки благодійних виставок арт-робіт бійців, в тому числі закордоном (Італія, Бельгія, Польща, Угорщина, Ізраїль, Великобританія). Організація пропонує різні форми роботи. Бійці отримують психологічну підтримку, індивідуальні консультації, відвідують заняття в групі, медичні процедури, мають соціальну адаптацію, арт-терапію, рефлексотерапію, юридичну консультацію та відпочинок. Мета проєкту — зігріти душу, поранену війною.

Також лекторка звернула увагу на вагомість для ветеранів освоєння нових професійних компетентностей, перекваліфікації або поглиблення професійного й життєвого інтересу в цілому, після повернення із зони ССО.

«Проведений семінар вкотре нагадав про важливість допомоги для військових та їхніх сімей. Проте не лише через гуманітарну підтримку, але й безпосередню присутність поруч, слова натхнення, і звичайно психологічне консультування. Дякую випускниці «Острозької академії», котра приєдналась до семінару та змогла поділитись власним досвідом роботи. Приємно знати, що вона разом із громадською організацією «Зігрій Душу» надають психологічну допомогу для захисників нашої країни. Їхній приклад надихає та заставляє задуматись про ближнього» — поділився враженнями студент першого курсу другого (магістерського) рівня спеціальності «Психологія» Ростислав Поцікайло.

Нагадуємо, учасники бойових дій мають можливість вступити до Національного університету «Острозька академія» на базі повної загальної середньої освіти, диплому молодшого спеціаліста, бакалавра, магістра, спеціаліста. Також вони можуть претендувати на вступ за спеціальними умовами, зокрема складати внутрішні вступні іспити замість ЗНО.

Подати заявку на заочну форму можна до 16 жовтня.

Детальніше про вступ 2020, документи та терміни прийому за покликанням: https://www.oa.edu.ua/ua/abiturijentovi/bachelor/apply та за номером телефону 097 026 68 80.