Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Світлій пам’яті Івана Вакарчука

06.04.2020

Національний університет «Острозька академія» з глибоким сумом сприйняв скорботну звістку про смерть нашого щирого друга, видатного українського фізика, громадського діяча, колишнього ректора Львівського національного університету імені І. Франка та міністра освіти Івана Олександровича Вакарчука.

Іван Вакарчук народився, щоб творити добро, бути толерантним і небайдужим до інших, натхненно працювати, із захопленням виконувати улюблену справу, бути життєрадісним, любити життя у всіх його різноманітностях і зрештою любити все, що його оточувало. Ці одвічні людські істини протягом багатьох десятиліть культивував Іван Олександрович. Як міністр освіти він мав чітке бачення щодо стратегічних змін в українській вищій освіті. Саме з його ініціативи Національний університет «Острозька академія» отримав статус самоврядного (автономного) дослідницького вищого навчального закладу. Завжди з приємністю згадую його візит до Острозької академії та першу презентацію його концепції змін у вищій освіті України під час наради ректорів України і щире дружнє спілкування на засіданнях державних акредитаційних комісій та інших зустрічах. Шкодуємо, що не реалізували задум Івана Вакарчука щодо створення консорціуму найстаріших закладів вищої освіти України.

Пам’ять… Це єдине, що нам залишається. Говорять, якщо хоча б одна людина на земній кулі згадує про померлого, то він живе, він не вмирає. А в Івана Олександровича так багато друзів, побратимів, колег, родичів різних поколінь, що жити йому, жити і жити…

Національний університет «Острозька академія» молиться за упокій душі Івана Вакарчука. Вічна Йому пам’ять!

Висловлюємо щире, глибоке співчуття рідним і близьким Івана Олександровича, пам’ять про якого назавжди збережеться у наших серцях.

Від імені студентів та
професорсько-викладацького складу
ректор Національного університету
«Острозька академія»

проф. Ігор Пасічник