Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії розповіли, як досягти успіху

05.11.2020

У Національному університеті «Острозька академія» 4 листопада, в рамках Днів кар’єри ЄС 2020, відбувся міні-тренінг «Дорога до успіху: 5*10». Спікерами зустрічі стали засновниця туристичної компанії «Тайстра подорожей» та чайної «Тайстра зілля», директорка туристичної агенції Piligrim.ua в місті Рівному Наталія Горбачова, керівник та тренер у Фонді Сприяння Лідерству «Стандарт», засновник Християнської альтернативної школи «Світло» Сергій Терентьєв, керівниця відділу проєктної та інвестиційної діяльності виконкому Острозької міської ради, ініціаторка створення «Молодіжної ради Острога», одна з координаторок волонтерського табору «Будуємо Україну Разом» в Острозі, випускниця НаУОА Ольга Стецюк, психотерапевт, тренер, співзасновник психологічної студії «Self», в минулому співвласник інформаційного порталу міста Рівне Віталій Гаврилюк, підприємниця, співзасновниця кафе «Мила, це я» Оксана Кашевська. Модерувала зустріч  координаторка інформаційного центру ЄС при НаУОА, викладачка НаУОА Оксана Балашова.

Наталія Горбачова розповіла про сімейну справу, досвід, проблеми підприємців,  як будувати відносини з власниками, знайти місце для створення бізнесу,  роботу в умовах карантину та проєкт «Пригоди на рівному місці», мета якого розвиток туризму на Рівненщині. 

«Подорожі та творчість дали мені поштовх відкрити чайний заклад «Тайстра зілля». Тайстра — це строката торба з Карпат, яка символізує подорожі та чай. На сьогоднішній день ми існуємо вже 5 років. Цей заклад став самостійним проєктом, який поєднує в собі туризм та відпочинок. Тому хочу порадити студентам завжди бути собою, не відступати від власних принципів,  рухатися вперед та слухати власне серце», — додала Наталія Горбачова.

Сергій Терентьєв поділився тим, як  йому вдається поєднувати роботу  пастиря, психолога та засновника, керівника, директора, вчителя першої приватної школи в Рівному. Також спікер порекомендував студентам подорожувати, саморозвиватися, вивчати іноземну мову та психологію. Це навички XXI ст., які необхідні для успішного працевлаштування.

«Я сам визначаю для себе свою долю та життя, і те, що відбувається зі мною. Проактивність — це те, що ми повинні в собі розвивати. Адже є речі, на які ми не можемо впливати, але можемо пристосуватися до них. Мені вдалося всього досягнути завдяки тому, що я дозволив собі робити те, чого хочу. Я мав  різний досвід роботи і це сформувало мене. У сучасному світі можна здобувати освіту, професію в будь-якому віці. Шукайте людей, які є експертами своєї справи і починайте в них вчитися. Сьогодні завдяки соціальним мережам  можна контактувати і зустрічатися з різними людьми, які можуть нас навчати. Тому контактуйте з ними і не бійтеся просити про зустріч», — зазначив Сергій Терентьєв.

Ольга Стецюк розповіла, як змінювати систему та професійно себе реалізовувати, перебуваючи на державній роботі, про створення в 2018 році «Молодіжної ради» при Острозькій міській раді, підлітковий клуб «Надія» та громадську організацію «Центр суспільних перетворень».

«Коли ти стоїш на порозі чогось великого, найважливіше не зупинятися на півдорозі. Адже результат можна буде побачити через декілька років. У роботі лише стала та невпинна праця приносить свої плоди. Головне почати, ниточка за ниточкою, проєкт за проєктом. Я часто запитую себе: «Ну, що змінить цей один маленький крок, цей один проєкт?» А потім розумію, що без нього ми не досягли б таких вершин», —  розповіла Ольга Стецюк.

Віталій Гаврилюк поділився власним шляхом успіху від підприємця до  психотерапевта, а також надав студентам практичні поради з власного досвіду.

«Для мене найкращим досвідом є практика. Якщо ви хочете відкрити свій бізнес, спробуйте попрацювати в цій сфері. Потрібно  бути  чутливим до себе. У такий спосіб можна знайти власну справу та своє місце в світі. Професія психотерапевта непроста та специфічна. У психотерапію я прийшов не для того, щоб вчитися, а щоб зцілити себе. І про це я часто кажу. Маючи першого клієнта я дуже хвилювався, так було до моменту зустрічі, але в першу секунду хвилювання зникло. Тому глибинне відчуття того, що ти знаєш, що робити, і ти на своєму місці дає відчуття впевненості», —  додав Віталій Гаврилюк.

Оксана Кашевська розповіла про створення бізнесу, і те, як може змінюватися сфера діяльності.

«Працюючи в компанії, я зрозуміла, що це не моє, і йде в розріз з моїми бажаннями. Якщо людина не на своєму місці, вона розвивається повільніше. Мені подобається спілкування з людьми. Сьогодні, маючи власне кафе, — моя улюблена робота офіціанта. Один день роботи офіціантом замінить десять тренінгів. Тому студенти формуйте гарні стосунки з людьми, які будуть вчити, надихати та допомагати розвиватися», — підкреслила Оксана Кашевська.

«Ніколи не пізно почати реалізовувати себе. Приємно бачити велику кількість глядачів, які уважно слухали поради спікерів. Цей досвід є надзвичайно щирим та важливим»,  — підсумувала Оксана Балашова.