Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Світлій пам’яті Мирослава Скорика

01.06.2020

Національний університет «Острозька академія» глибоко сумує з приводу смерті всесвітньо відомого українського композитора, Героя України, Почесного доктора Острозької академії Мирослава Скорика.

Два роки тому, в Острозькій академії, Мирослав Скорик відкривав історико-культурний фестиваль «Острог. Ренесанс-2018», під час якого композитора прийняли до лав Почесних докторів Острозької академії.

«За свою музичну кар’єру, а згодом знаменитість, я вдячний передусім батькові, який завжди підтримував мої починання. Помітивши, що я маю музичні здібності, він доклав багато зусиль, щоб я не зійшов з дороги професійного композитора. Мій батько дуже хотів, щоб я написав музику до поеми Івана Франка «Мойсей». У 60-ті роки це фактично було неможливо, але згодом я виконав заповіт батька. Моя опера на дві дії «Мойсей» тепер радує шанувальників у театрах Львова та Києва, з нею гастролюють за кордоном. Також мені дуже приємно, що моя «Мелодія ля-мінор», яку я написав до фільму «Високий перевал» стала дуже популярною. Я ніколи не сподівався, що станеться саме так. Мої шанувальники ще й досі до мене звертаються з подякою за цей музичний твір», — зауважив під час інавгураційної промови Мирослав Скорик.

«Відійшов у вічність Почесний доктор Острозької академії Мирослав Скорик. Герой України, композитор, людина-легенда, людина-епоха, яка залишила після себе неоціненний спадок. Незабутні зустрічі з Мирославом Михайловичем назавжди залишаться у наших серцях», — написав на своїй facebook-сторінці ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник.