Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

У Славуті провели День Національного університету «Острозька академія»

30.10.2019

Інноваційний проєкт «День Національного університету «Острозька академія» цьогоріч стартував 30 жовтня за ініціативи Управління освіти виконавчого комітету Славутської міської ради у рамках реалізації договору про співпрацю з Острозькою академією. У заході взяло участь 160 старшокласників із ЗОШ І-ІІІ ст. №3, НВК ЗОШ І-ІІІ ст., Славутської гімназії №5, ЗОШ І-ІІІ ст. №6, ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4, НВК, НВК СЗОШ, ліцей «Успіх» м. Славути.

День Національного університету «Острозька академія» проходив у 2 етапи. Офіційна частина розпочалася з виступу методиста інформаційно-методичного центру управління освіти виконавчого комітету Славутської міської ради Олега Ставінського. Він розповів про новий формат профорієнтаційної роботи у їхньому регіоні та представив усіх учасників заходу. Також керівник Консультаційного центру для абітурієнтів приймальної комісії НаУОА Іванна Горбач провела презентацію Національного університету «Острозька академія».

Даний захід сприяв формуванню у здобувачів освіти 10-11 класів сучасного світогляду, розвитку наукового потенціалу, підвищенню мотивації юної особистості до професійного вибору, пізнання, творчості та саморозвитку - зауважив Олег Ставінський

Згодом для школярів м. Славута викладачі Національного університету «Острозька академія» провели сім авторських майстер-класів.

Кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, обліку і аудиту, заступник декана економічного факультету з навчально-наукової роботи Ольга Дем’янчук провела майстер-клас на тему: «Фінансова обізнаність». Учні отримати кваліфіковані поради щодо фінансової грамотності у сучасному суспільстві та детальну консультацію щодо особливостей і переваг навчання на економічному факультеті за освітньо-професійними програмами «Фінанси, банківська справа та страхування», «Міжнародні фінанси», «Державні та корпоративні фінанси».

Викладач кафедри української мови та літератури Ірина Рабчук під час свого майстер-класу під назвою «Як переконати співрозмовника?» поділилася секретами побудови успішної промови та ознайомила із освітньо-професійною програмою «Українська мова та література».

Кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри індоєвропейських мов Бєлявська Олена провела майстер-клас на тему: «Позитивні сугестії та їх застосування під час вивчення іноземної мови» спільно із викладачем із Канади Колін Прінс. Учасники мали унікальну можливість поспілкуватися з безпосереднім носієм мови та отримати лайфхаки щодо вивчення іноземної мови, якими користуються студенти Острозької академії освітньо-професійної програми «Германські мови та літератури (переклад включно), перша - англійська» під час підготовки до занять.

Кандидат юридичних наук, доцент кафедри правосуддя та кримінально-правових дисциплін Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського, практикуючий графолог Сергій Гонгало провів майстер-клас з діагностики особистості за почерком, під час якого старшокласники отримали індивідуальну консультацію. Крім цього, Сергій Йосипович акцентував увагу учнів на особливостях навчання за освітньо-професійною програмою «Право».

Викладач кафедри психології та педагогіки Ольга Ткачук провела майстер-клас на тему: «Сім гріхів пам’яті». Пані Ольга навчала учасників тонкощам роботи мозку та розповідала як швидко й ефективно запам’ятовувати інформацію. 

Викладач кафедри культурології та філософії, заступник декана гуманітарного факультету з профорієнтаційної роботи Ольга Шляхова провела майстер-клас «Музеї майбутнього». Вона розповідала як організовується робота в музеї з середини, презентувала віртуальний Музей історії Острозької академії та ознайомила з особливостями навчання за освітньо-професійною програмою «Культурологія». 

Викладач кафедри психології та педагогіки Єлизавета Тимощук провела майстер-клас: «Самопрезентація: сучасний імідж успішної особистості». Старшокласники мали змогу поділитися власними страхами та отримати кваліфіковані поради щодо боротьби з ними. Крім цього, викладачка акцентувала увагу учасників на особливостях й перевагах навчання за освітньо-професійними програмами «Психологія» та «Психологія креативності та інновацій». 

Національний університет «Острозька академія» завжди відкритий до співпраці як із закладами загальної середньої освіти, так із управліннями та відділами освіти різного рівня. Ми із радістю підтримали ініціативу Управління освіти виконавчого комітету Славутської міської ради щодо започаткування нового формату інноваційно-комунікативного простору інтелектуально обдарованої учнівської молоді м. Славута і викладачів нашого університету.

Переконана, що проведені майстер-класи сприяють формуванню в учнів 10-11 класів сучасного світогляду, підвищенню мотивації до відповідального професійного вибору, постійного самовдосконалення задля успішної самореалізації у майбутньому. Якщо Ви бажаєте долучитися до зазначеної вище співпраці, то ми з радістю завітаємо до Вашого навчального закладу. Для цього Вам необхідно зателефонувати за номером 096 17 02 500, або написати на електронну скриньку julia.kharchuk@oa.edu.ua і повідомити який майстер-клас або формат співпраці Вас цікавить – зазначила організатор профорієнтаційного заходу від Національного університету «Острозька академія», помічник ректора з освітнього менеджменту, кандидат економічних наук, доцент, відповідальний секретар приймальної комісії Юлія Харчук.