Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія реалізовуватиме проекти в межах співпраці з університетом Литовської Республіки

30.07.2019

До Національного університету «Острозька академія» 30 липня завітала делегація із Клайпедського державного університету прикладних наук (Литовська Республіка) у складі керівниці відділу міжнародного співробітництва Юрате Данієлене, співробітниці відділу Іни Беренете та студентки Єви Єфімової. Гості разом із проректором із науково-педагогічної роботи, доктором філософських наук, професором Дмитром Шевчуком, співробітницею відділу міжнародних зв'язків Національного університету «Острозька академія» Вікторією Фурман та виконуючим обов’язків голови Братства спудеїв НаУОА Валерієм Мирончуком обговорили умови двох проектів, що реалізовуватимуться у вересні на базі обох ЗВО.

Перший проект буде реалізований на базі Острозької академії. Грант на його реалізацію виграли представники Клайпедського державного університету прикладних наук. Організатори переконані, що молодь, яка бере участь в обміні, отримає корисний досвід міжнародної комунікації та розвиватиме свої мовні навички. Фінансується проект Радою обмінів молоддю України та Литви (Lithuania and Ukraine Council for the Exchanges of Youth). Це буде продовження проекту «Let`s make a bridge», що відбувся у 2018 році, коли делегація із Острозької академії відвідала Литву.

У період з 2-6 вересня 14 представників із Клайпедського державного університету прикладних наук спільно із 14 учасниками з Острозької академії розвиватимуть компетенції, необхідні для активної участі в різноманітних сферах життя (освіта, підприємництво в соціальній сфері тощо) за допомогою неформальних методів, братимуть участь у семінарах, тренінгах та дискусіях, присвячених особистісному розвитку та міжкультурній комунікації. Програма проекту також передбачає проведення екскурсій, інтерактивних групових ігор, неформальних занять тощо. Студенти та лідери груп зможуть здобути практичний досвід та побудувати «міст компетенцій» для молоді, адже основною метою заходів стане популяризація волонтерської діяльності, патріотизму, толерантності та активного способу життя.

Перспективним є також другий українсько-литовський проект «Спорт як життєве кредо для європейської молоді України та Литовської Республіки», що передбачає проведення спортивних змагань у Національному університеті «Острозька академія» та Клайпедському державному університеті прикладних наук. Реалізація проекту відбуватиметься в два етапи: 11-14 вересня студенти Острозької академії відвідають Литву, а 24-27 вересня гостями Острозької академії стануть учасники із Клайпеди. Головною метою цього проекту є популяризація здорового способу життя та занять спортом серед молоді України та Литовської Республіки. Участь візьмуть по 12 представників з обох університетів.

«Проведення українсько-литовських спортивних змагань із різноманітних видів спорту (баскетбол, шахи, міні-футбол) дасть змогу студентам отримати досвід міжкультурної взаємодії та поспілкуватись із ровесниками в неформальних умовах. Під час тренінгів, присвячених популяризації здорового способу життя, молодь та молодіжні працівники матимуть можливість поділитися власними ідеями щодо тематики проекту. Лейтмотивом проекту є поширення таких європейських цінностей, як толерантність, відкритість та рівність у всіх сферах людської взаємодії», – йдеться в анотації проекту.

Реалізація цього проекту здійснюватиметься за сприяння Ради обмінів молоддю України та Литви і Міністерства молоді та спорту України, авторами ж чергової переможної грантової заявки, завдяки якій академія отримає фінансування на реалізацію проекту, стали співробітники відділу міжнародного співробітництва НаУОА.

До слова, підписання угоди про академічну співпрацю між Національним університетом «Острозька академія» та Клайпедським державним університетом прикладних наук відбулося ще у 2016 році.