Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Захист практики студентів-культурологів

29.10.2019

Щороку студенти-культурологи у жовтні проводять творчий звіт за результатами літньої експедиційної фольклорно-етнографічної практики. І нинішній рік не став винятком.

Студенти групи К-31 виявили креативність при складанні сценарію, аби задіяти найцікавіший матеріал, зібраний на конкретній місцевості. Особливо цікавими були фрагменти фольклору та обрядовості, записані від переселенців із Самбірщини, які проживають зараз компактно на Миколаївщині, лемків-переселенців із Холмщини, які оселилися та компактно проживають на Тернопільщині, та на Поліссі. 

Студенти попередньо оформили відповідну документацію практики, зробили фотозвіт, у якому показали багато цікавих світлин з інформаторами.

На всіх етапах проходження практики та особливо під час підготовки творчого звіту дуже активно проявили себе Гриньків Анна, Метеньканич Анна, Мініч Оксана, Німець Ольга, Басай Даша, Пастернак Маріанна, Меркулова Віра, Морозюк Владислав. Сценарієм було об’єднано та показано фрагменти календарних та родинних обрядів: весілля, Різдвяного Святвечора, Івана Купала.

У допомогу групі К-31 було задіяно першокурсників спеціальності «Культурологія», які досить органічно ввіллялися у колектив, таким чином ніби перейнявши традицію проходження практики й проведення творчого звіту за її результатами. Ну, і звичайно, після закінчення звіту – наша традиційна фото сесія з викладачами кафедри.

Фольклорно-етнографічна практика є невід’ємним компонентом навчального плану підготовки культурологів, що допомагає не тільки віднайти, зафіксувати, зберегти й відтворити частинки нашої культурної спадщини, але й усвідомити себе причетними до духовних надбань свого народу, а також дає змогу набути цінних практичних навичок комунікації із людьми різного віку.

Керівник практики доктор філол. н. Жанна Янковська.