Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Випускник Валерій Мирончук: «Не цей світ змінить нас, а саме ми змінюватимемо і робитимемо його кращим!»

28.06.2019

«Конвокація-2019» — урочиста церемонія вручення дипломів бакалаврам відбулася у Національному університеті «Острозька академія» 28 червня.

«Вітаю вас, шановні батьки, дідусі, бабусі, родичі і друзі наших ґрадуантів! І, звичайно ж, найщиріші, найтепліші, найсердечніші вітання вам, наші дорогі випускники, наші любі випускники бакалаврату! Ми пишаємося вами, і ви повинні пишатися собою, тому що пройшли нелегкий шлях до здобуття вищої освіти. Ви отримаєте диплом Острозької академії – український бренд. Я бажаю, щоб на вашій життєвій дорозі кожна секунда, кожна хвилина, кожна година та кожен день були щасливими!», — звернувся до випускників ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник.

360 ще вчорашніх спудеїв сьогодні стали дипломованими фахівцями. Як стверджує випускник Острозької академії, бакалавр міжнародних відносин Валерій Мирончук, університет йому дав надзвичайно цінний багаж знань, які він зможе використати для побудови успішної кар’єри.

«Ці чотири роки промайнули, як одна мить і, сподіваюся, що продовжаться далі. Де ми ще знайдемо таке місце, де нас так люблять, проректори виховують, декани опікуються, професорсько-викладацький склад робить усе можливе, щоб нам було добре? Я пишаюся тим, що завершую цей університет і буду вступати сюди ж до магістратури. А далі нам іти у світ, який не такий привітний та теплий. Проте, я знаю, що не цей світ змінить нас, а саме ми змінюватимемо і робитимемо його кращим», — зауважив Валерій Мирончук .

Вітали випускників почесні гості — протектор Національного університету «Острозька академія», академік Острозького академічного Братства, член Наглядової ради НаУОА, кандидат економічних наук, Заслужений економіст України Роман Василишин, перший заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації, кандидат наук з державного управління, випускник Острозької академії Віталій Ундір, заступниця Острозького міського голови з гуманітарних питань, випускниця Острозької академії Оксана Ситницька.

«Вітаю вас, студенти, з подвійним святом – Днем Конституції і найбільшим святом для усіх студентів – випускним. Ще двадцять років назад сто студентів у таких же сірих мантіях стояли в парку на Конвокації. Ми вступали до Острозького вищого колегіуму. Ми і мріяти не могли, що отримаємо диплом державного зразка. Але наш ректор, Ігор Пасічник, пообіцяв, що під час наступних конвокацій випускники отримуватимуть диплом Національного університету «Острозька академія». І наші мрії здійснилися. Тому, дорогі студенти, я бажаю вам мріяти!», – привітала випускників Оксана Ситницька.

Також під час урочистостей директор екзаменаційного центру «Кембридж-клуб» Надія Приступа вручила сертифікати 25 студентам факультету романо-германських мов, які склали тест на високий рівень володіння англійською мовою від університету Кембридж. За результатами тестування випускники Острозької академії показали результати, що в середньому на 4,8 балів вищі за світовий середній бал та на 5,4 балів вищі за всеукраїнський показник.

У знак щирої вдячності випускники подарували Острозькій академії сертифікат на обладнання навчальних аудиторій.

Наприкінці Конвокації-2019 танцювальний студентський колектив подарував для ґрадуантів прощальний вальс.