Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Віталій Голубєв розповів студентам про відповідальну поведінку в соцмережах

28.05.2019

У рамках викладання навчального курсу “Медіаефекти” викладач кафедри журналістики, секретар Національної спілки журналістів України Віталій Голубєв провів відкриту лекцію “Ефективність у Фейсбуці: усвідомлене користування соцмережами” для студентів-журналістів різних курсів, а також студентів спеціальностей “Українська філологія” та “Літературна творчість”.

Під час лекції йшлося про засоби підвищення ефективності користування соцмережами. Як фільтрувати інформацію, відсіюючи фейки і ранжуючи її відповідно до професійних та особистих пріоритетів? Як не піддавати себе стресу від безплідних віртуальних суперечок? Як доцільніше здійснювати комунікацію в месенджерах у професійній та етичній площині? Все це стало темою змістовної розмови у студентській аудиторії.

Зважаючи на те, який обсяг часу ми проводимо в соцмережах і наскільки великий обсяг комунікацій здійснюється нами саме віртуально і в письмовій формі, тема лекції є надзвичайно актуальною не лише для студентів-журналістів. І саме тому ми з колегою, викладачкою нашої кафедри Вікторією Назарук, вирішили долучити до розмови й студентів суміжних спеціальностей, - пояснив Віталій Голубєв. - Грамотна поведінка у віртуальному середовищі - вкрай важлива. І для ефективнішого використання нашого часу й реалізації особистих цілей, і в контексті інформаційної безпеки в цілому. Тому важливість теми важко переоцінити. Невипадково я останнім часом проводжу чимало майстер-класів у Києві та інших містах України саме на цю тему. Як результат, постійно напрацьовується і оновлюється практично корисний матеріал. Ним, звісно, залюбки ділюся і з нашими студентами.

Переглянути лекцію можна за посиланням.