Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Про регіональний фактчекінг говорили з Олексієм Костюченком

28.05.2019

У Національному університеті “Острозька академія” 28 травня доцент кафедри журналістики Олексій Костюченко провів семінар для студентів “Можливості та перспективи регіонального фактчекінгу”.

Пан Олексій розповів студентам про фактчек як новий тренд журналістики, концепцію формату фактчек, об'єкт дослідження та побудову доказової бази під час створення матеріалів такого типу.

“У журналістиці розслідувань фактчек сьогодні займає чільне місце. За невеликий період він перетворився з інструменту розслідувань на окремий медіа-тренд, який має свої оригінальні особливості, структуру і методологію. В Україні також є потужні фактчекінгові медіаплатформи, зокрема “БезБрехні”, “VoxCheck”, “StopFake”, “Дослівно”, “Слово і діло” тощо. Тому долучайтеся до створення матеріалів у форматі фактчек, адже в нашому регіоні є що досліджувати”, — зауважив Олексій Костюченко.

Студенти поставили спікеру низку питань, проаналізували приклади фактчек-матеріалів, а також детально ознайомилися з умовами участі у конкурсі фактчек-розслідувань.

“Сьогоднішній семінар із фактчекінгу дав мені фундаментальне розуміння того, як використовувати цей формат на практиці, як аналізувати факти та на що варто звертати увагу, коли ми досліджуємо контент різних медіа. Без сумніву, що семінар був корисним, цікавим та містив багато нового матеріалу”, — поділилася враженнями студентка-другокурсниця журналістики Софія Гризовська.