Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Семінар-практикум для соціальних педагогів

28.03.2019

На базі Національного університету «Острозька академія» 28 березня відбувся «відкритий мікрофон» із викладачем кафедри теорії та історії держави і права, заступницею директора Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського з навчально-виховної роботи Тетяною Хомич.

Зустріч відбулася в рамках семінару-практикуму для соціальних педагогів шкіл-інтернатів області з теми «Правова освіта та соціально-правовий захист здобувачів освіти в умовах реформування системи освіти», який відбувався  в комунальному закладі «Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою».

Співорганізатором та модератором заходу була  помічник ректора з освітнього менеджменту, кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, обліку і аудиту Юлія Харчук.

Результатом проведеного семінару-практикуму стала домовленість про співпрацю Юридичної клініки «Pro bono» Національного університету «Острозька академія» та психологів і соціальних педагогів закладів освіти інтернатного типу Рівненщини в контексті надання безкоштовних консультацій, роз’яснень законодавства, підготовки звернень, клопотань, скарг, претензій, в тому числі підготовки процесуальних документів до суду (позовних заяв, відзивів, заперечень).

Семінар завершився проведенням екскурсії  музейним комплексом Національного університету «Острозька академія».

До слова, у клініці сформовані групи зі студентів 2-4 курсів, які здійснюють  прийом клієнтів та підготовку консультацій. Консультація обов’язково перевіряється  куратором юридичної клініки, який має відповідну вищу юридичну освіту та досвід практичної діяльності. До перевірки консультацій залучаються також викладачі Національного університету «Острозька академія», практикуючі юристи та адвокати. Термін надання відповіді залежить від конкретних обставин справи, необхідності отримання від клієнта додаткових доказів, інформації тощо.

Звернутися до клініки можна:

  • - особисто за адресою: м. Острог, вул. Семінарська, 2 (на території НУ «Острозька академія»)

Графік роботи клініки – пн.-чт. – з 16.00 до 19.00, пт. – з 16.00 до 17.30.