Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Естер Матер’ян: «Не треба боятися майбутнього, треба ним бути!»

27.06.2019

Студенти Національного університету «Острозька академія» взяли участь у проекті стажування молоді в органах державної влади «Державотворець».

Ця програма ініційована Міністерством молоді та спорту України, Українською академією лідерства та реалізовувалася спільно з Секретаріатом Кабінету Міністрів України, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Національний етап цьогорічної програми тривав з 29 травня по 7 червня 2019 року.

Метою проекту є ознайомлення молоді з публічною адміністрацією та процесами державотворення, її залучення до розроблення, ухвалення управлінських рішень і контролю за їх виконанням, подальшої професійної діяльності на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування через організацію освітньо-профорієнтаційних стажувань.

Студентка третього курсу гуманітарного факультету Естер Матер’ян, студенти третього курсу Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського Олег Мусій і Арсен Іщик і студентка другого курсу Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського  стали учасниками дискусій та робочих сесій, присвячених лідерству в трьох сферах. А саме - державному управлінні, корпоративному та громадському секторах.

Проект «Державотворець» передбачав три основних складових: освітню, формаційну та практичну, під час якої відбудуться ознайомчі візити до органів державної влади, міжнародних організацій, засобів масової інформації, приватних компаній та громадських об’єднань. Молодь відвідувала Адміністрацію Президента України, Секретаріат Кабінету Міністрів України, міністерства та інші центральних органах виконавчої влади.

Про програму стажування Естер Матер’ян розповідає:

«Чим для мене став «Державотворець»? Перш за все, неоднозначним середовищем. З одного боку  – це місце, де ти забуваєш про свою крутість, бо таких супер-активних, як ти аж 100. Але в той же час – це місце, де усвідомлюєш цінність і важливість своїх знань та вмінь, які дають інструменти для впливу і змін. Бо те, чим ти займаєшся дає шалений поштовх до чогось більшого.

Державотворець – це переплавка і гартування. І я зараз не про програму з 7 до 22 годиди, 4-ьох годинний сон, щоденні руханки і квести Києвом. За 10 днів я відшукала справжні мотиви, чому треба йти вперед, змінювати старе і творити нове. Бажання служити для інших, вкласти частину себе для себе ж самої і майбутнього своєї сім'ї, оточення, країни, бажання показати, що може бути інакше – не словами і обіцянками, а реальними діями, через поразки, помилки, несприйняття і осудження. Звичайно, будьмо чесними, прагнення показати себе, реалізувати амбіції і отримати визнання присутнє в кожному, така вже наша людська натура, але за цей час, воно сховалося десь далеко, тому ця програма вплинула і на характер. 

Державотворець – це бренд, це люди, які мають стати обличчям країни, за яким її сприйматимуть і впізнаватимуть. Дякую організаторам, за те, що дали змогу це відчути, усвідомити і прийняти. 

Державотворець – це коли ти вже не здивований живими розмовами з міністрами, депутатами, представниками ЄС і НАТО, крутими громадськими і бізнес діячами, ніби бачиш їх кожного дня в коридорі, а «Еверест» наживо з Вакарчуком, ніби посиденьки ввечері біля вогню. І хоча я вже давно «зняла рожеві окуляри» і зрозуміла реальний стан речей у країні, але все одно захоплююся тим, що здатні робити люди як в громадському секторі, так і на держслужбі.

Державотворець – це місце, де тобі говорять не лише про необхідність щось робити, а перш за все про цінності, принципи, усвідомлення і особисту готовність. Державотворець допоміг вчергове розібратися в собі. 

Кризи та виклики об’єднують людей і формують ціннісні системи. Здається, що цей досвід є чи не єдиним вчителем, який приносить нам урок. Тому єдність – це, мабуть, єдина річ у цьому світі, яка може нас захистити. Так що, єднаймося і пам'ятаймо: не треба боятися майбутнього, треба ним бути!».

Також програмою передбачено проведення учасниками регіонального етапу «Державотворця». Студенти Острозької академії проводять відбір учасників. Запрошуємо усіх охочих.