Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Професор Анатолій Худолій прочитав лекції в Республіці Польща

26.06.2019

У рамках програми Erasmus+ завідувач кафедри англійської філології доктор політичних наук, професор Анатолій Худолій відвідав з курсом лекцій Академію ім. Якуба з Парадижа в Гожуві Вєлькопольському (Республіка Польща). Візит викладача Острозької академії тривав з 12 по 18 травня 2019 р.

Заняття Анатолія Олексійовича відвідали бакалаври та магістри факультету іноземних мов Академії ім. Якуба з Парадижа. Лекції, які він читав англійською мовою, пов’язані з лінгвістичними дослідженнями, зокрема, розкривали наступні напрямки наукової роботи:  

  • метафори в американських публіцистичних текстах;
  • функціональні зміни в американській англійській; 
  • лінгвістичний аналіз політичного дискурсу;
  • семантичні та когнітивні аспекти неологізмів та оказіоналізмів (кінець ХХ – початок ХХІ століття).

Окрім того, Анатолій Олексійович також мав можливість взяти участь у міжнародній конференції «Культурна спадщина прикордоння», що відбулася на базі польського університету упродовж 14-15 травня. Доповідь науковця була присвячена темі: «Метафоричний простір американських лідерів». Також професор Анатолій Худолій мав офіційну зустріч з керівником Інституту англійської мови професоркою Джоаною Бобін, під час якої обговорив перспективні вектори налагодження культурної та науково-дослідної співпраці.

Активна співпраця Національного університету «Острозької академії» з Академією ім. Якуба з Парадижа в Гожуві Вєлькопольському, у тому числі в рамках програми Erasmus+, здійснюється в рамках Угоди про співпрацю від 17 квітня 2013 р.