Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Таланти серед нас: відкриття виставки «Космодернізм» Дмитра Петрука

26.03.2019

У Національному університеті «Острозька академія» 26 березня відбулося відкриття виставки картин «Космодернізм» молодого художника, студента третього курсу гуманітарного факультету Дмитра Петрука.

Під час заходу Дмитро Петрук розповів про те, як виникла ідея створення виставки:

«Назва виставки виникла завдяки поєднання слів космос та модернізм. На картинах можна помітити одну концепцію: космос та морська тематика. Чому саме це? Космос мені подобався ще з дитинства, а тема моря виникла під впливом перегляду фільму «Пірати Карибського моря», хоча сама ідея виникла абсолютно випадково. Космос для мене – це історія Всесвіту, аморфна реальність, у якій перебуває абсолютно все, що було донині. На картинах помітно, що космос прогресує: не тільки в самому змісті картин, а й у техніці виконання. Головне – знайти натхнення, тому я малюю й одночасно слухаю музику, проте коли роблю якусь помилку в процесі, одразу вимикаю й концентруюсь виключно на самій картині».

Молодий художник зазначив, що готовий до критики, оскільки і сам часто критикує мистецькі твори інших, але не тому, що вважає їх поганими, а тому, що вбачає в критиці спосіб знайти істину, адже мистецтво має оповідний характер і має нести інформацію для глядача.

«Звичайно, у 20 років більшість має наполеонівські плани, і я не виняток. Я навчаюся на спеціальності «Літературна творчість», що сприяє розвитку моїх художніх уподобань та постачає мене новими ідеями для картин. Тому в майбутньому я планую створити власний комікс та мультфільм. Думаю, що це буде щось нове, відрізнятиметься від цієї виставки. Як варіант, це може бути щось дотичне до історії козацтва. До того ж, я планую створювати копії своїх картин для продажу, щоб вони були доступними для всіх, адже оригінал коштує значно більше. Приємно, коли мої праці позитивно оцінюють незнайомі люди – усвідомлюєш, що твоє мистецтво комусь потрібне. Я не хотів, щоб мене називали художником до того, як буде перша виставка моїх картин. І ось тепер, після відкриття, я можу сказати, що я – художник!», – зазначив Дмитро.