Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Зустріч студентів із представниками 30 окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького

25.10.2019

У Національному університеті «Острозька академія» 25 жовтня відбулася зустріч із представниками військової частини А 0409, 30 окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького з міста Новограду Волинського. 

Учасниками заходу стали студенти Острозької академії спеціальності «Національна безпека» та учні Острозького обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

За словами організаторів, головною метою заходу є патріотичне виховання молоді та вшанування тих, хто обороняє Україну. 

«Сьогодні ми маємо нагоду віддати честь і виразити подяку військовим захисникам Батьківщини. На жаль, в Україні досі йде війна, і ми не повинні забувати про це. Студентам продемонстрували гарний приклад того, як має виглядати справжній патріотизм. Цю рису не отримують з народження – її виховують з дитинства», – наголосив завідувач кафедри політології та національної безпеки, доктор юридичних наук, доцент Микола Романов.

Під час зустрічі присутні мали змогу послухати та поспілкуватися з представниками військової частини А 0409, 30 окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького: Героєм України, заступником командира, Героєм України підполковником - Іваном Вінніком, підполковником- заступником командира військової частини з навчально-психологічного забезпечення Євгеном Панькіним, старшим лейтенантом, прес-секретарем Наталією Рожнятівською та офіцером відділення морально-психологічного забезпечення, старшим лейтенантом Вадимом Грабовським. 

У рамках заходу представники Національного університету «Острозька академія» та військової частини 30 окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького підписали договір про співпрацю, який передбачає:

  • співпрацю у виховній та патріотичній роботі;
  • сприяння в придбанні та обміні навчально-методичними матеріалами;
  • співробітництво у підготовці та виданні навчально-методичної літератури, що стосується військової сфери та сфери національної безпеки;
  • проходження практики та стажування студентів спеціальності «Національна безпека» у військовій частині;
  • обмін досвідом з організації додаткової освіти військовослужбовців;
  • сприяння в організації просвітницької роботи серед військовослужбовців військової частини, проведення екскурсій, тощо.