Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Тиждень економічного факультету

25.05.2019

У Національному університеті «Острозька академія» з 20 по 24 травня відзначали  тиждень економічного факультету.

Святкування традиційно розпочалося з флешмобу та привітання студентського декана економічного факультету, студента третього курсу Андрія Мигаля. У другій половині дня відбулася інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?», в якій взяли участь 6 команд, зокрема команда викладачів.

Вівторок розпочався з «Економічної ярмарки». Смаколики, кекси з передбаченнями та піца не залишили спудеїв голодними. Того ж дня оголосили голосування за короля та королеву економічного факультету. Ними стали – Михайло Демидюк та Марія Гурина.  

У середу усіх охочих чекала цікава дискусійна платформа на тему: «Проблеми бідності в Україні та шляхи їх подолання». Із-поміж іншого, присутні обговорювали результати соціологічного дослідження на означену проблематику серед студентів економічного факультету. Результати дослідження показали, що 90% респондентів не вважають себе бідними, лише 3,3% з них дали стверджувальну відповідь та 6,7%  – не змогли відповісти на це запитання. (Зауважимо, це переконання людей, чиї доходи нині нижчі за прожитковий мінімум). Переважна більшість спудеїв вважає, що бідність обумовлюється не стільки економічним станом людини, а особливим способом мислення особистості, який обумовлює її нездатність брати відповідальність за власне життя. Зазначене вселяє неабияку впевненість щодо успішності майбутньої професійної реалізації наших спудеїв.

Окрім того, в середу відбувся кібер-спортивний парний турнір із Fifa 18. Серед присутніх, окрім команди економічного факультету, були представники Навчально-наукового інституту права ім. Іоникія Малиновського та факультету політико-інформаційного менеджменту. Запекла боротьба між суперниками, вир емоцій і перемога – за економістами.

У четвер до Острозької академії завітали представники агрокомпанії «Soufflet Agro Ukraine» із майстер-класом та тему: «Як написати якісне резюме та успішно пройти співбесіду». Спікери поділилися своїм досвідом та дали цінні поради студентам щодо майбутнього працевлаштування.

Завершенням святкування тижня економічного факультету був святковий концерт у культурно-мистецькому центрі НаУОА. Танці, співи, гумор та новообрані король та королева – що може зробити вечір кращим? Хіба що торт, яким студентська рада економічного факультету почастувала гостей після концерту.

Варто додати, що спонсорами під час проведення тижня факультету були: піцерія «Americano FOOD CLUB», піцерія «Маестро», спортзал «Energy», «VIVAT», «Вінт», кафе «Грот», кав’ярня «Карамель», креативна група «З Ювілейного», прокат велосипедів «Bike Relax Ostroh» та нічний клуб «Східна Брама».