Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія відзначила 148-річницю із дня народження Лесі Українки

25.02.2019

148-річницю із дня народження видатної української поетеси Лесі Українки 25 лютого відзначили в Національному університеті «Острозька академія».

Коридорами академії можна було зустріти не лише студентів, а й головних героїнь творчості Лесі Українки. Студентки перевтілилися в образи різних персонажів. Серед них були і Мавка із драми-феєрії «Лісова пісня», і Касандра з однойменного твору, і Анна із твору «Камінний господар», і Оксана із твору «Бояриня». Цю акцію організували студентки третього курсу гуманітарного факультету.

«Наша акція, як  і її назва, є таємнича. Я хочу підкреслити одне: її ініціатори – це студентки. І нам хотілося зробити її в нетрадиційній формі. Хоча з іншого боку, і квест зараз доволі популярна форма. Але те, що небанально підійшли мої вихованки, і що вони хочуть показати безмежний світ Лесі Українки… Це мене підкорює. Я разом з вами буду учасником та спостерігачем. Я буду радіти за вас, коли ви повсякчас відкриватимете ім’я Лесі Українки, щоб вона для вас не перетворилась на суворий пам’ятник. Це надзвичайно цікава особистість, і за допомогою  квесту ми хочемо додавати якісь маленькі іскорки розуміння феномену Лесі Українки», – зауважила організаторка акції, доктор філологічних наук, професор кафедри української мови і літератури Світлана Кочерга.

Студенти різних факультетів взяли участь у квесті «Таємничі незнайомки», присвяченому до Дня народження Лесі Українки. Мета цього заходу – надалі популяризувати знання про Лесю Українку, і щоб дедалі більше людей дізнавались про неї. У квесті взяли участь 9 команд та перемогла одна – «Маріквіта».

Усі учасники отримали солодощі, а переможці ще й книги про Лесю Українку.