Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся ІІІ Регіональний фестиваль соціальних проєктів

24.11.2019

В Національному університеті «Острозька академія» 20 листопада відбувся III фестиваль соціальних проєктів «Transparency». Захід традиційно організували студенти 3 курсу спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» за ініціативи викладача навчальної дисципліни, заступника декана факультету політико-інформаційного менеджменту, кандидата філологічних наук, доцента Юлії Маслової.

Захід був спрямований на забезпечення інформування громадськості про гострі соціальні та соціально-економічні проблеми у сфері бібліотек та архівів, а також втілення креативних ідей в реальність.

Учасники презентували 5 соціальних проектів, в яких показали власне бачення найважливіших проблем суспільства та інформаційних центрів. Зокрема, темами проєктів команди обрали: «Жива книга», «Ресурсний центр» , «Книготерапевт-консультант як засіб популяризації бібліотеки» та «Мистецьке майбутнє». 

«Кілька років тому, студентам нашої спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», вдалося отримати призові місця в обласному турнірі соціальних проєктів та бізнес планів. Ми вирішили відновити фестиваль з метою популяризації знань та необхідних навичок у сфері бібліотек та архівів. Адже сучасні ресурсні центри є платформою для розвитку, творчості та реалізації найамбітніших цілей», - зауважила Юлія Маслова. 

Серед критеріїв оцінювання журі обрало — здійсненість (реальність бюджету), актуальність (спрямованість на вирішення проблеми), креативність, якість представлення, повне розкриття проблеми та оригінальність методів реалізації проєкту.

За результатами фестивалю, перемогу отримав проєкт «SmartEra 50+ «Університет третього віку», студенток 3 курсу Діани Гуцевич та Анжеліки Слободянюк. 

«Мета нашого проєкту – популяризувати бібліотеку та розвіяти стереотипи. Особливу увагу ми приділили також людям похилого віку. Вважаємо, що кожна людина повинна мати право навчатися протягом всього життя. Виходячи з цього, ми хочемо, щоб бібліотека стала їхнім освітнім інноваційним центром. До слова, наша команда надзвичайно вдячна кафедрі «Документознавста та інформаційної діяльності» за можливість організовувати такий захід та розвивати себе у ньому», - поділилися враженнями, Діана Гуцевич та Анжеліка Слободянюк.