Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

День відкритих дверей в Острозькій академії

24.10.2019

У Національному університеті «Острозька академія» 24 жовтня відбувся традиційний загальноакадемічний День відкритих дверей. Близько двохсот абітурієнтів та їх батьків з Хмельницької, Рівненської, Волинської, Тернопільської, Житомирської, Вінницької та Київської областей приїхали до Острозької академії.

Абітурієнти та їх батьки мали змогу поспілкуватися з ректором університету, доктором психологічних наук, професором Ігорем Пасічником: 

«Сьогоднішня зустріч для того, аби ви молоді люди зрозуміли сутність явища «Острозька академія». Інтелект та генетичний початок починався від Князів Острозьких та з «Острозької академії». Зараз всі слов’яни навчаються за граматикою Мелетія Смотрицького. Я навів вам два приклади рівня інтелекту, які були закладені тут. Якщо говорити про сучасність, я переступаючи поріг «Острозької академії», сам собі не можу пояснити цей бурхливий, несамовитий розвиток, я можу лише давати гіпотези. У вас буде можливість побачити перлину. Основною метою університету є виховати українського інтлегента на принципах християнської моралі, який залишиться тут і буде будувати державу. Місія Острозької академії здійснити те, що здійснила академія в XV-XVI столітті. Українці потребують провідників, які згуртують населення. Шановні абітурієнти, перша ваша місія, якщо ви будете вступати до «Острозької академії», це не просто отримати диплом в університеті, а впершу чергу присвяти себе служінню державі. Майбутнє за випускниками Острозької академії» − розповів Ігор Пасічник.

Про особливості вступної кампанії 2020, навчальний процес та унікальні можливості, що пропонують викладачі й адміністрація університету учасникам розповіла помічник ректора з освітнього менеджменту, кандидат економічних наук, доцент, відповідальний секретар приймальної комісії Юлія Харчук. Про студентське дозвілля розповів голова Братства спудеїв, студент магістеріуму Навчально-наукового інституту права ім. І.Малиновського Богдан Михальчук. 

Орієнтуватися в університеті школярам допомагали студенти, які координували їх, та проводили індивідуальні консультації.

«День відкритих дверей – чудовий захід, що завжди збирає чимало школярів зі всієї України. Дуже приємно бачити зацікавлені погляди абітурієнтів і чути виважені питання. Помітно, що вони вже приміряють роль спудея ОА і уточнюють дати, предмети та інші нюанси. Бонус дня відкритих дверей, ще й тому, що абітурієнти мали змогу спробувати себе в навчальному процесі. Програма заходу дуже продумана та всеохоплююча, думаю, це дуже корисно проведений час для майбутнього студента» − відзначила студентка та волонтер НаУОА Іванна Бруяка.

Абітурієнти обирали освітню програму, яка їх зацікавила і мали можливість відвідати будь-яке заняття даної спеціальності, аби відчути дух справжнього студентства.

Також для усіх абітурієнтів та батьків були проведені екскурсії по експозиційних залах Національного університету «Острозька академія». 

Крім цього, у рамках Дня відкритих дверей відбулися консультації та заняття для слухачів підготовчих курсів НаУОА до вступу до закладів вищої освіти за технологіями ЗНО. Детальніша інформація та запис на підготовчі курси за покликанням  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScZV-OEJGmnRuo4MJiWwpaPtxxO9TK8lvwVRHBrxOdouIfJKQ/viewform