Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Випускниця Острозької академії Ольга Решетилова — у “ТОП-100 найвпливовіших жінок України”

24.10.2019

За версією журналу “Фокус” Ольга Решетилова, випускниця магістеріуму політології Національного університету “Острозька академія”, ввійшла у рейтинг “ТОП-100 найвпливовіших жінок України”.

Сьогодні Ольга є координаторкою громадської організації “Медійна ініціатива за права людини”. Правозахисниця розслідує порушення прав людини в контексті російської агресії в Україні. Крім цього, вона відвідувала окупований Крим із правозахисними місіями, їздила в Грозний на суд до Миколи Карпюка і Станіслава Клиха, продовжує займатися визволенням бранців Кремля та ОРДЛО. Найтривожнішою подією останнього часу вважає смерть Катерини Гандзюк.

“Мені чи не вперше в житті стало справді страшно. Коли вбили Катю, в країні знайшлася низка людей, які захищали вбивць, підтримували саботаж розслідування і обливали брудом тих, хто прагнув справедливості. Від цього стає моторошно”, — прокоментувала Ольга Решетилова.

Тому “Медійна ініціатива за права людини” разом з іншими громадськими організаціями продовжує кампанію “Хто замовив Катю Гандзюк та інших активістів?”, вимагаючи справедливого розслідування цих справ.

Найбільшим досягненням Ольга Решетилова вважає те, що знайшла оптимальне використання своїх сил в критичний для України час.

“У тумані війни найважче — знайти правильне позиціонування себе. Я не проміняла свої принципи і цінності на кар'єру і достаток, не зрадила себе і тих, хто в мене вірить. Впливовою мене зробили не гроші, не посади, не якісь супервідкриття чи суперздібності, а війна, несправедливість і злість на ворогів. Що ж, в такий історичний час живемо. І мабуть, це добре, що я знайшла своє місце в цю непросту епоху”, — зазначила Ольга.

Ольга Решетилова свою кар'єру розпочала саме в Острозькій академії. Вона була редакторкою студентської газети “Острозька академія”, також очолювала відділ зв'язків із громадськістю університету. За період свого старту Ольга реалізувала низку успішних інформаційних кампаній та створила навколо себе команду однодумців.

“Я завжди і скрізь підкреслюю, що пишаюся своєю освітою, яку здобула не по закордонах, а в українській Острозькій академії. Я добре пам'ятаю клятву випускника ОА і головне гасло: висока духовність і глибокі знання. Цінність цих слів усвідомлюється не відразу, але важливо, що зі студентських років це закладається на підкорку, і далі ти живеш згідно з цією програмою. На другому курсі була історія, коли я влаштувала скандал на всю академію згідно зі своїми тодішніми уявленнями про справедливість. І в принципі керівництво університету мало всі підстави відрахувати мене. Натомість Ігор Демидович запропонував мені попрацювати в прес-центрі і спрямувати мою бунтівну енергію на користь університету. Наступних п’ять років усі свої сили я віддавала академії і її колективу. Цей момент я вважаю відправною точкою свого становлення і як професіонала, і як громадянки. Для мене це дуже показова історія, коли цінність людини і її прагнень вища за процедури і правила”, — зауважила Ольга Решетилова.