Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія – переможець конкурсу грантових проектів

24.06.2019

Грантова заявка відділу міжнародних зв’язків Національного університету «Острозька академія» в черговий раз перемогла у конкурсі Міністерства молоді та спорту на реалізацію проектів у рамках здійснення міжнародних обмінів молоддю. Новину про результати конкурсу та імена переможців було оприлюднено після засідання Комітету Ради обмінів молоддю України та Литви на офіційному сайті Міністерства молоді та спорту України.

Експерти не вперше високо оцінюють грантові заявки НаУОА. Університет два роки поспіль успішно реалізовував проекти, що фінансувалися Міністерством молоді та спорту України й Українсько-Польською Радою обмінів молоддю, а саме проект «Дослідження та вивчення спільної українсько-польської мистецької спадщини XVI-XX ст.» у 2017 р. та проект «Підвищення компетентності молоді у сфері журналістики як платформи для розвитку співпраці України та Республіки Польща» у 2018 р.

Цього року Острозька академія спільно із Клайпедським державним університетом прикладних наук (Литовська Республіка) реалізовуватимуть проект під назвою «Спорт як життєве кредо для європейської молоді України та Литовської Республіки», головною метою якого буде популяризація здорового способу життя та занять спортом серед молодого покоління. Заплановано проведення українсько-литовських спортивних змагань із різноманітних видів спорту, що дасть змогу студентам отримати досвід міжкультурної взаємодії та поспілкуватись із ровесниками в неформальних умовах. Лейтмотивом проекту є поширення таких європейських цінностей, як толерантність, відкритість та рівність у всіх сферах людської взаємодії.

Загалом, у 2019 р. на конкурс надійшли заявки із 8 регіонів України, переможцями стали лише 5 проектів. Слід зазначити, що НаУОА стала єдиним учасником із Західної України, чий проект здобув перемогу.

Детальніше із результатами конкурсу можна ознайомитися за посиланням.