Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти Острозької академії взяли участь у тренінгу із забезпечення якості вищої освіти

24.02.2019

У Національному університеті «Острозька академія» 23-24 лютого стартувала серія регіональних тренінгів-навчання для студентських експертів з якості вищої освіти ЗВО України, яку організувала Українська асоціація студентів. У заході взяли участь студенти Рівненських навчальних закладів, зокрема Острозької академії.

Спікерами на тренінгу стали член Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, представник Української асоціації студентів  Микита Євстіфеєв та члени УАС Аліна Жолудь і Микита Гладченко.

Студенти відвідали дводенне навчання, під час якого аналізували освітні програми і вимоги до них, розглядали поняття якості та систему забезпечення якості вищої освіти, роль студентів у ній, сутність академічної доброчесності тощо. Після цього учасники склали тренінгову сесію, підсумковий тест та виконували письмові роботи.

Успішне проходження навчання передбачає отримання відповідного сертифіката, який стане підґрунтям для визнання отриманих результатів навчання у системі формальної освіти на підставі частини п’ятої статті 8 Закону України «Про освіту».

«Такі тренінги є дуже корисними та формують нове, більш повне бачення освітнього процесу. Окрім того, що ми  отримали нові знання, за результатами успішного тестування ми матимемо можливість стати експертами в якості освіти та долучимося до діяльності акредитації освітніх програм. Завдяки таким заходам укотре переконуєшся, що в Україні  мала кількість якісних ЗВО та існує необхідність змін у системі вищої освіти», – зауважив учасник тренінгу, голова Братства спудеїв НаУОА Богдан Михальчук.

Тренінгова програма для студентських експертів з якості вищої освіти призначена для студентів, які бажають отримати компетентності, необхідні для ефективної та конструктивної участі у процесах забезпечення внутрішнього та зовнішнього забезпечення якості вищої освіти.

«Ми дуже сподіваємося, що отримані знання стануть у нагоді студентам. Адже для того, аби студенти могли бути повноправними, рівними і конструктивними партнерами в академічній спільноті, вони повинні мати певні знання і компетентності, здобуття яких і є метою таких тренінгів», – запевняє спікер Микита Євстіфеєв.