Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Програма особистісного та професійного розвитку молоді «Державотверець»

23.10.2019

На базі Національного університету «Острозька академія» 23 жовтня відбулося відкриття регіонального етапу програми «Державотворець» в м. Острог. Цього року програма за ініціативи Міністерства молоді та спорту України, була переведена  в площину регіонів та в чотирнадцяти різних регіонах України. 

Програма розпочалася з вітального слова ректора університету, доктора психологічних наук, професора Ігоря  Пасічника:

«Якщо говорити про поняття «держава» і хто її збудує? Збудують її молоді та активні. Згадуючи історію то нема в світі такої держави як Україна, українці − це унікальна нація. Завдяки тому, що з’являлися постаті які мали бажання та потенціал від старшого покоління. Молодь хотіла щось будувати та змінювати. Повертаючися до сучасності потрібно підтримувати молоде покоління, старше покоління не здатне побудувати  нову державу. В сучасній державі є можливість себе реалізовувати, і це має робити кожен громадянин України. Це звичайний вчинок звичайної людини. Ви молоді люди, покоління яке здатне усвідомити історію, взяти позитив і добудувати державу. Про яку мріє кожен і будуть пишатися діти. Будуйте державу не для себе, а для власних дітей. Тут в Острозі, князі Острозькі заклали підмурки майбутньої державності, такої держави як Україна ми повинні всі об’єднатися задля спільної мети» .

У програмі відкриття взяли участь заступник міського голови міста Острог Оксана Ситницька, виконуюча обов’язки голови Острозької РДА Людмила Козак, народний депутат України 9-го скликання, член комітету ВРУ з питань антикорупційної політики Роман Іванісов. Спікерами першого дня стали директор ДП «Прозоро-продажі» Олексій Соболєв, маркетолог «Modern Expo» Микола Жичук, керівник туристично-інформаційного центру міста Острог Анастасія Драчук. Під час заходу учасники виступали з привітальним словом до студентів, ділилися власним досвідом, закликали студентів бути активними.

Метою програми є ознайомлення молоді з публічною адміністрацією та процесом державотворення, діяльністю засобів масової інформації, бізнесу та громадського сектору, її залучення до розроблення, ухвалення управлінських рішень і контролю за їх виконанням.

«Програма «Державотворець» − це дуже хороша можливість для молоді, з регіонів,  спробувати себе у процесах державотворення, здобути певні навички, цінності які будуть важливі протягом всього життя. Можливість, не виїжджаючи до великих міст зрозуміти, що насправді державу можна творити не в місцях, а просто докладаючи власні зусилля, кропіткою працею, змінювати своє життя на краще» – підсумувала співорганізаторка програми, студентка четвертого курсу інституту права імені І.Малиновського Ірина Шикалюк.

«Державотворець» триватиме протягом тижня. Під час якого будуть проводитися тренінги зі спікерами,  в дотичних сферах державотворення, візити до різних компаній, державних структур міст Острога і Рівного. Останні дні управління учасники зможуть провести з керівниками підприємств, щоб відчути як керувати структурами. Програма відбувається за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Української академії лідерства, проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» (SACCI).

Нагадаємо, що програма вже два роки реалізується на національному рівні.